Vastgesteld: beheersverordening “Woongebied 2e herziening”

Logo Brunssum

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 11 december 2018 de beheersverordening “Woongebied 2e herziening” heeft vastgesteld.

Aanleiding

Op 11 september 2013 heeft de gemeenteraad de beheersverordening “Woongebied” vastgesteld. Het plangebied omvat een groot deel van het woongebied, met uitzondering van de gebieden die zijn aangewezen als beschermd stads- en dorpsgezicht, het centrumgebied en een tweetal ontwikkellocaties.

Bij besluit van 12 december 2017 heeft de raad een aantal wijzigingen doorgevoerd en een eerste herziening van de beheersverordening vastgesteld.

Onlangs is geconstateerd dat er voor enkele locaties een verschil bestaat tussen de analoge en de digitale verbeelding. Daarnaast is geconstateerd dat de supermarktaanduiding op het pand Schildstraat 54 (voormalige Lidl) te krap begrensd is.

Op 11 december 2018 heeft de gemeenteraad besloten deze omissies te herstellen en daarom is de beheersverordening “Woongebied 2e herziening” vastgesteld.

Procedure

Het instrument beheersverordening kent geen wettelijk verplichte voorbereidingsprocedure zoals bij de totstandkoming van bestemmingsplannen. Bovendien betreft het hier het herstellen van enkele met name technische omissies. Deze beheersverordening heeft dan ook geen inspraakprocedure doorlopen.

In werkingtreding

De vaststelling van de beheersverordening “Woongebied 2e herzieningwordt middels deze publicatie bekend gemaakt. Op donderdag 7 februari 2019 treedt deze beheersverordening in werking en daarmee worden de voorgaande beheersverordeningen uit 2013 en 2017 volledig vervangen. Vanaf deze datum is deze tweede herziening van de beheersverordening dus hèt toetsingskader voor aanvragen om een omgevingsvergunning binnen het desbetreffende plangebied.

De beheersverordening kan worden ingezien via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. De beheersverordening is daar opgenomen onder planidentificatienummer NL.IMRO.0899.BVOwoongebiedherz2-VA01.

Tevens kunt u de stukken inzien in onze Gemeentewinkel aan het Lindeplein 1 te Brunssum. U kunt hiertoe een afspraak maken via ons Klant Contact Centrum (045-5278 555) of via de digitale afsprakenplanner op onze website.

Tegen de vastgestelde beheersverordening staat geen bezwaar of beroep open.

Brunssum, 6 februari 2019

 

Naar boven