Rectificatie Ongewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Huize de Vliedberg’ en gecoördineerd besluit omgevingsvergunning ‘Oostkilstraat 24 tot en met 54, Rilland’, Reimerswaal

Logo Reimerswaal

Op 16 oktober 2019 hebben wij in de Staatscourant de terinzagelegging van het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Huize de Vliedberg’ en het besluit omgevingsvergunning ‘Oostkilstraat 24 tot en met 54, Rilland’ bekendgemaakt. In de desbetreffende publicatie is vermeld dat het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit omgevingsvergunning van donderdag 17 oktober 2019 tot en met woensdag 27 november 2019 voor iedereen ter inzage liggen. Vanwege een technisch mankement op de website www.ruimtelijkeplannen.nl , die in beheer is bij het Kadaster, heeft de terinzagelegging van het voormelde bestemmingsplan niet kunnen plaatsvinden. Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit omgevingsvergunning zullen van donderdag 24 oktober 2019 tot en met woensdag 4 december 2019 voor iedereen ter inzage liggen. Voor alle duidelijkheid wordt de kennisgeving hieronder aangepast weergegeven.

 

Algemeen

Op grond van artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat de gemeenteraad van Reimerswaal op 8 oktober 2019 het bestemmingsplan ‘Huize de Vliedberg’ met planidentificatienummer NL.IMRO.0703.05RiBPHuizeVliedb-va01 ongewijzigd heeft vastgesteld.

Tevens maken burgemeester en wethouders bekend dat zij een omgevingsvergunning (gecoördineerd met het voormelde bestemmingsplan) hebben verleend voor het bouwen van 16 woningen met bergingen aan de Oostkilstraat 24 tot en met 54 (even nummers) in Rilland (nr. 2019.0150, activiteit bouwen).

 

Coördinatieregeling: bestemmingsplan en omgevingsvergunning

Met het voormelde bestemmingsplan wordt de maatschappelijke bestemming van de gronden aan de Huize de Vliedberg in Rilland gewijzigd in een woonbestemming met bouwmogelijkheden. Daarmee wordt de bouw van 16 grondgebonden woningen planologisch-juridisch mogelijk gemaakt. Momenteel is er op de projectlocatie geen bebouwing meer aanwezig. De toelichting bij het vastgestelde bestemmingsplan geldt als onderbouwing voor de haalbaarheid van het plan.

De gemeenteraad heeft op 16 april 2019 besloten toepassing te geven aan de artikelen 3.30, 3.31 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Coördinatieregeling Wro) ten behoeve van de realisatie van de 16 grondgebonden woningen in Rilland.

Het ontwerpbestemmingplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning hebben van donderdag 6 juni 2019 tot en met woensdag 17 juli 2019 voor een ieder ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn is er 1 zienswijze ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan. De zienswijze heeft niet geleid tot aanpassing van de juridisch bindende onderdelen van het bestemmingsplan. Het vastgestelde bestemmingsplan is dan ook niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De inhoud van de verleende omgevingsvergunning is ongewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit omgevingsvergunning. Er zijn alleen redactionele wijzigingen doorgevoerd.

 

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit omgevingsvergunning liggen van donderdag 24 oktober 2019 tot en met woensdag 4 december 2019 voor iedereen ter inzage. Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit omgevingsvergunning zijn te raadplegen op www.reimerswaal.nl/bestemmingsplannen. Vervolgens vindt u de stukken door op de plannen van Rilland te klikken. Ook kunt u het vastgestelde bestemmingsplan tijdens de openingsuren inzien bij de balie in het gemeentehuis.

Rechtsmiddelen en inwerkingtreding

 

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning staat gecoördineerd beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij burgemeester en wethouders op het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit omgevingsvergunning kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan, kan gedurende de termijn van terinzagelegging tegen het vaststellingsbesluit en/of de verleende omgevingsvergunning beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ´s-Gravenhage. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van genoemde Afdeling.

Er kan ook online beroep en/of een verzoekschrift om een voorlopige voorziening worden ingediend. Dat kan alleen via het digitale loket op de website van de Raad van State, www.raadvanstate.nl.

De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en verlening van de omgevingsvergunning treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van genoemde Afdeling wordt ingediend. In dat geval wordt de werking van het (gecoördineerde) besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

 

Contactpersoon

Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw Vermeulen van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Voor meer informatie over het besluit omgevingsvergunning kunt u contact opnemen met mevrouw Hakkaart-Hengsdijk van de afdeling Bouwen, Milieu en Handhaving. Zij zijn bereikbaar via ons centrale telefoonnummer 14 0113.

 

Kruiningen, 23 oktober 2019

Namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal,

ir. J. Gideonse,

Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

Naar boven