Kennisgeving vaststelling bestemmingsplan De Pijp 2018 1ste herziening, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 9 oktober 2019 het bestemmingsplan De Pijp 2018 1e herziening vastgesteld.

Bestemmingsplan

De begrenzing van het plangebied komt overeen met die van het bestemmingplan De Pijp 2018.

Achtergrond

Op 19 september 2018 heeft de gemeenteraad van Amsterdam het bestemmingsplan De Pijp 2018 vastgesteld. In dat bestemmingsplan is een aantal gebreken aangetroffen.

Het gaat om:

  • 1)

    op de verbeelding is bij een aantal panden geen maximale bouw- en goothoogte opgenomen. Hierdoor kan er onbeperkt gebouwd worden.

  • 2)

    op de verbeelding heeft een aantal panden ten onrechte geen dubbelbestemming “Waarde-Cultuurhistorie” gekregen waardoor cultuurhistorische waarden verloren kunnen gaan;

  • 3)

    op de verbeelding is bij een aantal bouwblokken in de tuin de dubbelbestemming “ Waarde- Landschap” te ruim ingetekend, waardoor de gevrijwaarde zone ontbreekt tussen de bebouwing en de dubbelbestemming, waar vergunningvrij bouwen nog wordt toegestaan;

  • 4)

    de formulering van de planregel die beoogt de ambachtelijke bedrijven te beschermen en de formulering van een wijzigingsbevoegdheid waren onduidelijk.

Om nu bovengenoemde geconstateerde gebreken te herstellen is het voorliggende herstelbesluit opgesteld in de vorm van een partiële herziening van het bestemmingsplan De Pijp 2018.

Ter inzage

Het bestemmingsplan De Pijp 2018 1e herziening ligt met bijbehorende stukken met ingang van 24 oktober 2019  ter inzage op het volgende adres totdat de beroepstermijn is verstreken: Stadsloket stadsdeelkantoor Zuid, President Kennedylaan 923, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl.

Het parpalubestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.K1902BPSTD-VG01.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 25 oktober 2019 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dit te hebben nagelaten.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het paraplubestemmingsplan treedt  in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 23 oktober 2019

Burgemeester en wethouders,

Peter Teesink

waarnemend gemeentesecretaris

 

Femke Halsema

burgemeester

 

Naar boven