Gemeente Heusden - ontwerpbestemmingsplan Steenenburg en ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid

Logo Heusden

Het college van Heusden maakt bekend, dat het heeft ingestemd met:

  • 1.

    het ontwerpbestemmingsplan Steenenburg (NL.IMRO.0797.Steenenburg-ON01);

  • 2.

    het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid.

 

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied (zie bijlage) ligt tussen Drunen en Nieuwkuijk en wordt als volgt begrensd: 

Noordzijde: de terreinen ten zuiden van de wegen Doorloop en Spoorlaan;

Oostzijde: de terreinen langs de westzijde van de Vimmerik en de terreinen achter de bestaande bedrijfspanden Vimmerik 1-13. Bij de Middelweg ligt het plangebied langs de westzijde van de percelen Middelweg 38-38A, vervolgens aansluitend aan de noordzijde van de Middelweg en langs de westzijde van de wetering achter de percelen Het Hof 1-25.

Zuidzijde: de Nieuwkuijksestraat en de Bosscheweg;

Westzijde: vanaf de Bosscheweg loopt de plangrens in noordelijke richting verspringend naar de bestaande boszoom die zich bevindt in het verlengde van de Groenewoud. De plangrens loopt hier in westelijke richting naar de Groenewoud en buigt dan weer in noordelijke richting af. De plangrens loopt langs de achterzijde van de percelen aan de Kasteeldreef. 

Met dit bestemmingsplan wordt de realisatie mogelijk gemaakt van een High-Tech Medische campus met een medisch research- en ontwikkelcentrum in combinatie met daaraan gerelateerde bedrijvigheid. Dit gaat samen met de bouw van maximaal 226 woningen en de revitalisatie van de ecologische en cultuurhistorische waarden. Op deze wijze wordt een hoogwaardig en uniek woon- en werklandschap tot stand gebracht.  

Het bestemmingsplan wordt waarschijnlijk vastgesteld in het eerste kwartaal van 2020. De Crisis- en herstelwet is van toepassing op dit bestemmingsplan. 

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid

Uit akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van wegverkeerslawaai, zoals bedoeld in art. 82 van de Wet geluidhinder, wordt overschreden op de te bouwen woningen. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om hogere grenswaarden vast te stellen. Het college wil van deze mogelijkheid gebruik maken. 

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid liggen met ingang van 31 oktober 2019 gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Vlijmen. Een digitale versie is raadpleegbaar via www.heusden.nl. Het ontwerpbestemmingsplan vindt u ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. 

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn kan iedereen naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze indienen:

- op het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad van Heusden;

- op het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid bij het college van Heusden.

Een schriftelijke zienswijze stuurt u per post naar de raad / het college van Heusden, postbus 41, 5250 AA Vlijmen, of online via de website www.heusden.nl (inloggen met uw DigiD). Graag bij uw schriftelijke reactie zaaknummer 574527 vermelden.

 Wilt u mondeling reageren, of wil u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Marino Kuper via telefoonnummer (073) 513 17 89.

Naar boven