Kennisgeving wijziging instemmingsbesluit winningsplan Pernis-West, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Minister van Economische Zaken en Klimaat doet de volgende kennisgeving:

Het instemmingsbesluit voor het winningsplan Pernis-West voor gaswinning is gewijzigd. De wijziging van het instemmingsbesluit voor het winningsplan Pernis-West betreft het aanpassen van de verwachte duur van de gasproductie uit de gasvelden Pernis en Pernis-West naar 2030. Geografisch gezien liggen de gasvelden Pernis en Pernis-West in de provincie Zuid-Holland, in de gemeenten Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen en in het verzorgingsgebied van het Waterschap Hollandse Delta en het Hoogheemraadschap van Delfland.

Op deze aanvraag is de reguliere besluitvormingsprocedure van toepassing (artikel 34, vierde lid onder b van de Mijnbouwwet). In de voorbereiding van de wijziging van het instemmingsbesluit voor het winningsplan Pernis-West zijn de betrokken decentrale overheden in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen op de concept-wijziging van het instemmingsbesluit.

Van 25 oktober 2019 tot en met 5 december 2019 kunnen belanghebbenden bezwaar maken tegen dit besluit, op grond van de Algemene wet bestuursrecht. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Economische Zaken en Klimaat, Directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag.

Het besluit en de achterliggende stukken zijn te raadplegen op www.nlog.nl. Voor nadere inlichtingen kunt u op dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot en met 12.00 uur en op woensdag van 9.00 uur tot en met 17.00 uur contact opnemen met mevrouw J. Oomes via telefoonnummer 070 – 379 74 75.

Naar boven