Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Woontoren Fibonacci ‘ en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende  bekend:

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 19 september 2019 het bestemmingsplan ‘Woontoren Fibonacci’ vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, gewijzigd vastgesteld.

 

Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad besloten geen grondexploitatieplan vast te stellen, omdat het verhaal van eventuele kosten van de grondexploitatie niet aan de orde is.

 

Bestemmingsplan

In het voorliggende bestemmingsplan wordt een gebouw met maximaal 243 woningen en aan het woningbouwprogramma gekoppelde gedeelde voorzieningen, mogelijk gemaakt. De gezamenlijke voorzieningen zijn voorzieningen die normaal bij de woning horen zoals een wasruimte en een berging, maar vanwege de maat van de woningen gezamenlijk worden gerealiseerd.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Dit betreffen ambtelijke wijzigingen en wijzigingen naar aanleiding van zienswijzen.

Voor een volledig overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar de bijlage Nota van Wijzigingen Bestemmingsplan woontoren Fibonacci, behorend bij het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan.

 

Crisis- en herstelwet

Op dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

 

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan, met de daarbij behorende stukken, ligt met ingang van donderdag 24 oktober 2019 gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij:

  • -

    Het Stadsloket Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.

 

U kunt online een afspraak maken op www.amsterdam.nl/afspraakmaken of bellen met 14020.

 

Het bestemmingsplan ‘Woontoren Fibonacci’ met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer NL.IMRO.0363.M1702BPSTD-VG01. Voor de exacte inhoud van de stukken verwijzen wij u naar de locaties waar u de stukken kunt inzien.

   

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad van Amsterdam naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 25 oktober 2019 gedurende zes weken, tot en met

5 december 2019, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest.

Ook kan door een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan aangebrachte wijzigingen, gedurende bovenvermelde termijn beroep worden ingesteld tegen deze wijzigingen.

 

Een belanghebbende kan met ingang van 25 oktober 2019 gedurende zes weken, tot en met

5 december 2019, beroep instellen tegen het besluit geen exploitatieplan vast te stellen.

 

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen, treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

 

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

  

Amsterdam, 23 oktober 2019

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam,

  

Femke Halsema Peter Teesink

burgemeester gemeentesecretaris

Naar boven