Verkeersbesluit gehandicaptenparkeerplaats Prinses Julianastraat, Bergambacht

Logo Krimpenerwaard

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente krimpenerwaard

Dit besluit vindt zijn grondslag in artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Mevrouw G.K. Speksnijder-Wassens in Bergambacht heeft ons schriftelijk verzocht om in aanmerking te komen voor een gehandicaptenparkeerplaats nabij haar woning. 

Reden voor dit verzoek is dat de aanvrager haar auto niet bij de woning kan parkeren en de directe omgeving geen garantie biedt voor een parkeerplaats zo dicht mogelijk bij de woning. Vanwege het beperkte loopvermogen van de aanvrager levert dit voor betrokkene problemen op. 

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd; 

Motivering

Het verzoek van mevrouw G.K. Speksnijder-Wassens is beoordeeld op basis van de aanwezigheid van vrije parkeerplaatsen gelegen binnen een straal die de aanvrager zelfstandig kan belopen daarbij rekening houdend met het beperkte loopvermogen van de aanvrager. 

Op basis van deze toetsing komt mevrouw G.K. Speksnijder-Wassens in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerplaats. De gehandicaptenparkeerplaats wordt direct voor de woning van mevrouw G.K. Speksnijder-Wassens gerealiseerd. 

Hiertoe wordt het verkeersbord E6 (gehandicaptenparkeerplaats) van Bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens geplaatst met daaronder een onderbord met de vermelding van het kenteken . 

Overleg

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer is overleg gepleegd met de korpschef van het regionaal politiekorps Hollands-Midden, eenheid Den Haag, afdeling DROS, infrastructuur, team verkeer.  De politie gaat op voorhand akkoord met het voorgenomen verkeersbesluit als het bord geplaatst wordt:

-in overeenstemming met de plaatsing en toepassingsvoorschriften van het BABW;

-in overleg met de aanvrager;

-over de betreffende plaatsing geen conflicten zijn;

-er geen bezwaren worden verwacht;

-er geen andere verkeersveiligheidsbelangen in het geding zijn.  

Aan bovenstaande voorwaarden wordt in dit geval voldaan.   

BESLUIT

  • 1.

    Een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan te brengen voor de woning

  • 2.

    Een verkeersbord E6 (gehandicaptenparkeerplaats) van Bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens te plaatsen met onderbord met daarop de vermelding van het kenteken

  • 3.

    De gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan te brengen op de locatie, zoals aangegeven op de bijbehorende situatietekening. 

Vul hier de regelingtekst in]

Stolwijk, 17 oktober 2019

het college van burgemeester en wethouders

Namens deze,

R. van Eijsden

afdelingsmanager Ruimtelijke Ontwikkeling

Mededelingen

BEZWAAR

Tegen deze beschikking kan een belanghebbende binnen zes weken na datum van publicatie schriftelijk bezwaar maken. Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

naam en adres;

datum;

een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt;

de gronden/motivering van het bezwaar.

Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van gemeente Krimpenerwaard

Postbus 51

2820 AB Stolwijk

Wij maken u erop attent dat door het indienen van een bezwaarschrift dit besluit niet wordt geschorst. Naast dit bezwaarschrift kunt u, indien u een spoedeisend belang heeft, tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH DEN HAAG.

Bezwaar- of beroepsclausule

 

Naar boven