Ontwerpbestemmingsplan, ontwerpbeeldkwaliteitsplan, ontwerpbesluit hogere waarde en exploitatieovereenkomst De Groene Brink te Beilen

Logo Midden-Drenthe

Ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Drenthe maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘De Groene Brink’ te Beilen met de daarop betrekking hebbende stukken, het ontwerpbeeldkwaliteits-plan en het ontwerpbesluit hogere waarde, met ingang van 7 februari 2019 gedurende zes weken ter inzage ligt. Het plangebied wordt begrensd door de Esweg, de Dingspelstraat en de Ericalaan. Directe aanleiding voor de herziening van het bestemmingsplan is de ontwikkeling van 31 woningen op deze locatie. Het programma voorziet in de realisatie van rijenwoningen, half-vrijstaande en levensloopbestendige woningen. Omdat dit planvoor-nemen niet past binnen het vigerende bestemmingsplan, is een nieuw bestemmingsplan noodzakelijk.

Ontwerpbesluit hogere waarde

De ontwikkeling maakt nieuwbouw van maximaal 31 woningen mogelijk. Voor een aantal van deze woningen zal de geluidsbelasting als gevolg van het wegverkeerslawaai hoger zijn dan de voorkeursgrenswaarde. Met het besluit hogere waarde, zal een hogere geluids-waarde als gevolg van het wegverkeerslawaai worden togestaan voor die woningen.

Exploitatieovereenkomst

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 6.24, derde lid, van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij een grondexploitatieovereenkomst in de zin van artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening hebben gesloten. Deze overeenkomst gaat over de realisatie van in totaal 31 grondgebonden koop- en huurwoningen en de bijbehorende terreininrichting. De overeenkomst heeft betrekking op de locatie aan de Esweg - Dingspilstraat te Beilen kadastraal bekend als Beilen sectie M, nummers 4170,4200 en 4201. Dit perceel maakt onderdeel uit van het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan De Groene Brink Beilen.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en de behorende stukken, het ontwerpbeeldkwaliteitsplan, het ontwerpbesluit hogere waarde en de exploitatieovereenkomst liggen met ingang van

7 februari 2019 gedurende zes wegen ter inzage en zijn tevens in te zien op de gemeentelijke website www.middendrenthe.nl, onder de rubriek ‘bekendmakingen’. De stukken kunt u ook bekijken bij de Gemeentewinkel in het gemeentehuis in Beilen (Raadhuisplein 1). De imro-code van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.1731.GroeneBrinkBE-ONT1.

Zienswijzen Gedurende de periode van inzage, heeft iedereen de gelegenheid om een zienswijze kenbaar te maken. Dit kan schriftelijk of mondeling. Schriftelijke zienswijzen dient u bij voorkeur digitaal in, via het zienswijzenformulier op onze website (voor adres, zie hierboven). Een reactie op papier richt u aan de gemeenteraad van Midden-Drenthe, Postbus 24, 9410 AA in Beilen. Maak voor het indienen van een mondelinge zienswijze eerst een afspraak. Van een mondelinge zienswijze maken wij een verslag.

Informatie Voor meer informatie over dit bestemmingsplan en voor het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met Nathalie Fels van de afdeling Ruimte van de gemeente Midden-Drenthe, telefoonnummer (0593) 53 92 91, e-mail gemeente@middendrenthe.nl.

Naar boven