Aanwijzen en inrichten van twee parkeervakken ten behoeve van het laden van elektrische auto’s ter hoogte van Aurorastraat 36

Logo Almere

Steller: H. Bakkum

Afdeling: Stadsruimte

Nummer: 10905081

Datum: 14 oktober 2019

 

Gelet op:

De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

 

Overwegende:

De gemeente Almere stimuleert de overstap naar schoon en duurzaam elektrisch vervoer. Voor elektrisch vervoer is een netwerk van laadpalen noodzakelijk. Daarom wordt op locaties waar behoefte is aan het opladen van elektrische auto’s laadpalen gerealiseerd.

In uw buurt woont/werkt een bewoner of forens met elektrische auto en is er op dit moment behoefte aan een (nieuwe) laadpaal. Daarom is door een of meerdere bewoner(s) en/of forens(en) met elektrische auto het verzoek gedaan om een publieke laadpaal te plaatsen voor elektrische auto’s. Bij het bepalen van een locatie voor een laadpaal is een goede afweging van verschillende zaken van belang. Er wordt in ieder geval rekening gehouden met:

 

 

  • De ondergrondse situatie en technische haalbaarheid;

  • De locatie is op acceptabele loopafstand (maximaal ongeveer 250 meter) van de aanvrager(s) die een verzoek tot uitbreiding van de publieke laadinfrastructuur heeft/hebben gedaan;

  • De locatie past goed in het op te bouwen netwerk van laadpalen;

  • De weg is onder beheer van de gemeente.

     

De locatie op de Aurorastraat 36 voldoet aan bovenstaande punten. Daarnaast voldoet de locatie aan het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers, en het zo veel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer. Dit betekent dat aanrijdgevaar van de laadpaal door voertuigen voorkomen of beperkt wordt en dat de doorgang voor trottoirgebruikers niet verhinderd wordt.

 

Is het gewenst om:

Voor de laadpaal voor elektrische auto’s ter hoogte van Aurorastraat 36, twee parkeervakken aan te wijzen voor het opladen van elektrische auto’s. Een laadpaal wordt namelijk met twee oplaadpunten uitgevoerd en daarom worden twee bij elkaar gelegen parkeervakken gereserveerd voor elektrisch laden.

 

Besluitverplichting:

Op grond van artikel 15, eerste lid van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor de onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Op grond van artikel 18, lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen door burgemeester en wethouders voor zover zij betreffen het verkeer op wegen, welke niet in beheer zijn bij het Rijk, de Provincie of een waterschap.

 

Besluit

Op grond van vorenstaande overwegingen besluit burgemeester en wethouder om door het plaatsen van het verkeersbord E04, zoals bedoeld in bijlage I van het RVV 1990, met het onderbord ‘’alleen voor opladen elektrische voertuigen’’ en het onderbord OB501 – schuin (links/rechts wijzend) twee parkeervakken aan te wijzen voor het opladen van elektrische voertuigen ter hoogte van Aurorastraat 36, zoals aangegeven op de bij dit verkeersbesluit behorende situatietekeningen. 

 

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg geweest met de Politie Midden Nederland.

 

Communicatie

Van het besluit wordt een openbare bekendmaking geplaatst op https://www.officielebekendmakingen.nl/staatscourant. Direct omwonende bewoners in de straat krijgen een brief in de bus als aankondiging van de maatregel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezwaar- of beroepsclausule

Tegen deze beslissing kunnen belanghebbenden, op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht, schriftelijk bezwaar maken. Zij moeten dan binnen zes weken na bekendmaking in de Staatscourant, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Meer informatie over het indienen van een bezwaar, kunt u vinden op: https://www.almere.nl/dienstverlening/overig/bezwaar-of-beroep-aantekenen/

Na het indienen van een bezwaarschrift blijft de genomen beslissing gelden, in ieder geval totdat het college van burgemeester en wethouders op het bezwaarschrift heeft beslist. Dit geldt niet indien de beslissing gebonden is aan een termijn die van rechtswege verloopt. Indien de belanghebbende de beslissing op het bezwaarschrift niet kan afwachten, kan de belanghebbende om een tijdelijke voorziening vragen bij de voorzieningenrechter (Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, o.v.v. bodemzaken of voorlopige voorzieningen, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht)

De rechter weegt hun belang af tegen het belang van de gemeente en neemt een tijdelijke beslissing of wijst het verzoek af.

 

 

Almere,

Hoogachtend,

 

burgemeester en wethouders van Almere,

namens hen,

 

teammanager van Stedelijke Beheersystemen

van de afdeling Stadsruimte

 

 

 

G.J. Nabers

Naar boven