Aanwijzen van een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats op de Prinses Julianaweg ter hoogte van huisnummer 23

Logo Dordrecht

Overwegingen

Het college van Burgemeester en Wethouders van Dordrecht heeft een aanvraag ontvangen voor het realiseren van een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats op de Prinses Julianaweg ter hoogte van huisnummer 23. De aanvrager is in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart en beschikt niet over parkeergelegenheid op eigen terrein. Gezien de beperking van de betrokkene en de parkeersituatie ter plaatse is het wenselijk een parkeerplaats te reserveren.

 

Wettelijk kader

Op basis van bovenstaande overwegingen en met inachtneming van:

de Algemene wet bestuursrecht (Awb);

de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994). Op grond van art. 2 lid 1 kunnen krachtens deze wet vastgestelde regels strekken tot het verzekeren van de veiligheid op de weg of tot het beschermen van weggebruikers en passagiers. Op grond van art. 15 lid 1 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in art. 12 van het BABW genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd;

het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW).

Overeenkomstig art. 24 is overleg gepleegd over de handhaafbaarheid van het verkeersbesluit met de verkeersfunctionaris van de eenheid Rotterdam, namens de korpschef van de politie;

het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990);

het Algemeen Mandaatbesluit Dordrecht;

de beleidsregel gehandicaptenparkeerplaatsen Dordrecht.

 

Besluit

- Aanwijzen van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken op de Prinses Julianaweg ter hoogte van huisnummer 23 door het plaatsen van verkeersbord E6 van bijlage 1 van het RVV 1990;

- aanbrengen van een onderbord OB309 waarop het kenteken staat waardoor het alleen mogelijk is om hier te parkeren door de eigenaar van het voertuig met dit kenteken.

 

 

 

 

 

Het college van Burgemeester en Wethouders

namens dezen,

 

de heer J. Booij

Clustermanager

 

Bezwaar

Als u het niet eens bent met dit besluit, kunt u binnen zes weken na dagtekening schriftelijk bezwaar maken. U dient uw bezwaarschrift te richten aan: Het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht.

 

Op grond van artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht moet het bezwaarschrift ondertekend zijn. Verder moet het ten minste bevatten: uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en de reden van uw bezwaar. Wilt u ook het telefoonnummer vermelden, waarop u overdag te bereiken bent?

 

Het indienen van een bezwaarschrift houdt de werking van het besluit niet tegen. In spoedeisende gevallen kunt u de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

U kunt het verzoekschrift ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening brengt de Rechtbank een bedrag aan griffierecht in rekening.

 

 

 

 

 

 

Naar boven