Eerste Stichting 10 in Oploo (besluit aanmeldingsnotitie m.e.r.)

Logo Sint Anthonis

Burgemeester en wethouders van Sint Anthonis hebben 13 maart 2019 aanmeldingsnotitie beoordeling milieueffectrapportage ontvangen voor de vleesvarkens en –kalverhouderij aan Eerste Stichting 10 in Oploo.

De voorgenomen activiteiten bestaan onder meer uit het het bouwen van een nieuwe stal voor het houden van vleesvarkens en het wijzigen van de veebezetting in de bestaande stal. Daarnaast wordt het houden van zoogkoeien beëindigd en worden daarvoor in de plaats 40 vleeskalveren tot 8 maanden in (kalver)iglo’s gehouden. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een mobiele mestscheidingsinstallatie met een maximale verwerkingssnelheid van 15 m3/uur.

In de nieuwe varkensstal kunnen 1.364 vleesvarkens worden gehouden. En in de bestaande stal 880 vleesvarkens. In totaal worden er 2.244 vleesvarkens gehouden in een stal met een gecombineerde luchtwasser en 1.684 vleeskalveren tot 8 maanden in traditionele huisvesting.

 

Burgemeester en wethouders van Sint Anthonis hebben besloten dat het opstellen van een milieueffectrapportage niet noodzakelijk is omdat er geen negatieve gevolgen voor de omgeving zijn.

Ter inzage

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf de volgende werkdag voor de duur van 6 weken ter inzage op het gemeentehuis Brink 3 in Sint Anthonis of u kunt het digitaal opvragen via postbus@sintanthonis.nl.

Geen bezwaar/beroep

De aanmeldingsnotitie en het besluit hierop maken onderdeel uit van een procedure ter voorbereiding op de procedure voor een omgevingsvergunning. Hiertegen is geen bezwaar of beroep mogelijk. Hiervoor krijgt u gelegenheid tijdens de procedure voor vergunningverlening bij de aanvraag om een omgevingsvergunning.

Meer informatie

Voor informatie kunt u terecht bij het cluster VTH, telefoonnummer (0485) 38 88 88.

 

Naar boven