GEMEENTE ROTTERDAM - VERKEERSBESLUIT Rotterdam Noord- het verlengen van het fietspad in de Scheveningsestraat

Logo Rotterdam

Kenmerk: 19/0620473

Corsanummer: AS19/14096

 

De directeur van het cluster Stadsontwikkeling,

 

Overwegende,

dat de Scheveningsestraat tussen Ridderstraat en Ammersooiseplein doodlopend is voor verkeer, uitgezonderd fietsers;dat in dit gedeelte van de Scheveningsestraat parkeerplaatsen zijn gesitueerd;dat geparkeerde voertuigen in de huidige situatie achteruitrijdend de straat moeten verlaten vanwege het feit dat het doodlopend is voor verkeer;dat dit zorgt voor ongewenste verkeerssituaties;dat benodigde ruimte voor de aanleg van een nieuw gemaal aanleiding is om de parkeerplaatsen op te heffen;dat het vervolgens logisch is om het bestaande fietspad te verlengen tot aan de Ridderstraat;dat daarmee autoverkeer wordt uitgesloten;dat in de directe omgeving van de Scheveningsestraat voldoende parkeergelegenheid beschikbaar is om het verlies van de parkeerplaatsen op te vangen;dat de maatregel, gelet op artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994 (Wvw, besluit van 21 april 1994, Staatsblad (Stb.) 1994, 475, zoals nadien gewijzigd), strekt tot:het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan; het verzekeren van de veiligheid op de weg; het beschermen van weggebruikers en passagiers; dat de weg onder beheer is van de gemeente Rotterdam;dat in het kader van artikel 24 sub a. van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW, besluit van 26 juli 1990, 460, of zoals nadien gewijzigd) wel overleg heeft plaatsgevonden met de Politie, eenheid Rotterdam, waarbij geadviseerd is de voorgestelde maatregel wel in te voeren; gelet op artikel 18 aanhef en onder d van de Wegenverkeerswet 1994 (Staatsblad 1994, nr. 475, zoals nadien gewijzigd), het bepaalde in het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 en het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer en daartoe bevoegd krachtens door het college van Burgemeester en Wethouders verleend mandaat in het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rotterdam 2016 (gemeenteblad 2016-6556, zoals nadien gewijzigd);

BESLUIT

namens het college van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam,

Tot het verlengen van het fietspad in de Scheveningsestraat, middels

 

  • 1.

    het verplaatsen van één bord G11 (fietspad) als bedoeld in bijlage I van het RVV 1990 in de Scheveningsestraat van het huidige begin van het fietspad naar het nieuwe begin van het fietspad, ter hoogte van de Ridderstraat;  

  • 2.

    Deze verkeersmaatregelen uit te voeren conform de bij dit besluit gevoegde bordenplan. 

    De directeur van Cluster Stadsbeheer wordt belast met de uitvoering van dit besluit.

    Dit besluit wordt zowel in de Staatscourant als op de voor de gemeente gebruikelijke wijze gepublicieerd.

     

    Rotterdam, 10 oktober 2019  

     

    Namens het college van Burgemeester en Wethouders

    de directeur van het cluster Stadsontwikkeling,

    voor deze, het hoofd Mobiliteit,

        

    M.A. van Kruiningen

     

    Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit binnen zes weken na datum van publicatie in de Staatscourant, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

     

    Dit bezwaarschrift moet ondertekend zijn en moet ten minste bevatten:

    - naam en adres van de indiener

    - datum bezwaarschrift

    - de gronden van het bezwaar

    - een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt.

     

    Het bezwaarschrift moet worden gezonden naar:

     

    Het college van burgemeester en wethouders,

    t.a.v. de Algemene Bezwaarschriftencommissie, postbus 1011, 3000 BA te ROTTERDAM.

    Faxnummer Algemene Bezwaarschriftencommissie: (010) 2676300.

     

    U kunt uw bezwaarschrift ook digitaal indienen via internet op Rotterdam.nl/pdc: bezwaar indienen, m.b.v. het webformulier (zie “mijn loket”). Hiervoor is nodig een DigiD-code, of voor bedrijven een Eherkenning,die kan worden aangevraagd via digid.nl, resp. eherkenning.nl. U kunt het bezwaarschrift niet op een andere digitale wijze, bijvoorbeeld per e-mail, indienen. Zie ook rechtspraak.nl.

     

    U kunt, indien u een bezwaarschrift bij het college heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (o.a. schorsing) indienen bij:

    Rechtbank Rotterdam, sector Bestuursrecht, postbus 50951, 3007 BM te ROTTERDAM.

    Voor een dergelijk verzoek is griffiegeld verschuldigd.

      

Naar boven