Ontwerpbestemmingsplan ‘Oude Plein, Kruiningen’, Reimerswaal

Logo Reimerswaal

Algemeen

Op grond van artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat vanaf donderdag 17 oktober 2019 tot en met woensdag 27 november 2019 het ontwerpbestemmingsplan ‘Oude Plein, Kruiningen’ met planidentificatienummer NL.IMRO.0703.03KnBPOudePlein-on01voor iedereen ter inzage ligt.

Het plan is te raadplegen op www.reimerswaal.nl/bestemmingsplannen. Vervolgens vindt u de stukken door op de plannen van Kruiningen te klikken. Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien bij de balie in het gemeentehuis.

 

Omschrijving doel en inhoud bestemmingsplan en beschrijving plangebied

De Regionale Woonstichting Samenwerking (de rechtsopvolger van Stichting R&B Wonen) is bezig met een herstructurering van haar woningbezit. Hierbij vindt sloop en nieuwbouw van huurwoningen plaats die in het bezit zijn van genoemde woonstichting in de diverse kernen binnen de gemeente Reimerswaal. In Kruiningen betreft dit onder andere de woningen aan de Meidam 5 tot en met 13 (alle oneven). Deze 5 woningen zullen worden gesloopt en er worden 6 nieuwe woningen teruggebouwd. De nieuwe woningen zullen anders worden gepositioneerd dan de huidige woningen. De woningen worden georiënteerd op het parkeerterrein aan het Oude Plein rondom het gemeentehuis. Het voorgenomen plan past niet binnen het geldende bestemmingsplan ‘Kruiningen’. Om de voorgestane ontwikkeling planologisch mogelijk te maken, wordt een nieuw bestemmingsplan voorbereid. In dit nieuwe bestemmingsplan wordt tevens de feitelijke situatie voor wat betreft het parkeerterrein en het gemeentehuis neergelegd.

Het plangebied bestaat uit de percelen aan de Meidam 5 tot en met 13 (alle oneven), de nieuwbouwlocatie van de woningen aan het Oude Plein 2 tot en met 12 (alle even), het parkeerterrein rondom het gemeentehuis en het gemeentehuis zelf. Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door de Meidam, aan de noordzijde door de percelen aan de Slotstraat 30 tot en met 40 (alle even) aan de oostzijde door de percelen aan de Brouwerijstraat 14B, 16 en 18 en de Brouwerijstraat zelf en aan de zuidzijde wordt het plangebied begrensd door de Hoofdstraat.

 

Zienswijzen

Gedurende de termijn waarin het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt kan iedereen digitale, schriftelijke of mondelinge zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Digitaal kunt u uw zienswijze indienen op de bovengenoemde locatie op onze website. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college, Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen. Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen, kunt u hiervoor een afspraak maken met mevrouw Reubens. Het indienen van zienswijzen via e-mail is niet mogelijk. De gemeenteraad stelt degenen die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt in de gelegenheid tot het geven van een nadere mondelinge toelichting tijdens een vergadering van de opinieraad.

 

Contactpersoon

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Reubens van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zij is van maandag tot en met woensdag bereikbaar via ons centrale telefoonnummer 14 0113.

 

Kruiningen, 16 oktober 2019

Namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal

ir. J. Gideonse

Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

Naar boven