Ongewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Oostweg 33 en 33A, Krabbendijke’, Reimerswaal

Logo Reimerswaal

Algemeen

Op grond van artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat de gemeenteraad van Reimerswaal op 8 oktober 2019 het bestemmingsplan ‘Oostweg 33 en 33A, Krabbendijke’ met planidentificatienummer: NL.IMRO.0703.02KrBPOostweg33-va01 ongewijzigd heeft vastgesteld.

 

Beschrijving plangebied en omschrijving doel en inhoud bestemmingsplan

Met dit bestemmingsplan wordt de bedrijfsbestemming van de gronden aan de Oostweg 33 en 33A in Krabbendijke veranderd in een woonbestemming met bouwmogelijkheden. Daarmee wordt de bouw van 2 vrijstaande woningen planologisch-juridisch mogelijk gemaakt. De bedrijfsloods die op deze gronden stond, is reeds gesloopt. De toelichting bij het vastgestelde bestemmingsplan geldt als onderbouwing voor de haalbaarheid van het plan.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van donderdag 27 juni 2019 tot en met woensdag 7 augustus 2019 voor een ieder ter inzage gelegen. Op het ontwerpbestemmingsplan is 1 zienswijze naar voren gebracht. De zienswijze heeft niet geleid tot aanpassing van de juridisch bindende onderdelen het bestemmingsplan. Het vastgestelde bestemmingsplan is dan ook niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpplan.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt van donderdag 17 oktober 2019 tot en met woensdag 27 november 2019 voor iedereen ter inzage.

Het plan is te raadplegen op www.reimerswaal.nl/bestemmingsplannen. Vervolgens vindt u de stukken door op de plannen van Krabbendijke te klikken. Ook kunt u het vastgestelde bestemmingsplan tijdens de openingsuren inzien bij de balie in het gemeentehuis.

 

Rechtsmiddelen en inwerkingtreding

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij burgemeester en wethouders op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan, kan gedurende de termijn van terinzagelegging tegen het vaststellingsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ´s-Gravenhage. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van genoemde Afdeling.

Er kan ook online beroep en/of een verzoekschrift om een voorlopige voorziening worden ingediend. Dat kan alleen via het digitale loket op de website van de Raad van State, www.raadvanstate.nl.

Het besluit en daarmee het bestemmingsplan treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van genoemde Afdeling wordt ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

 

Contactpersoon

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Vermeulen van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zij is bereikbaar via ons centrale telefoonnummer 14 0113.

 

Kruiningen, 16 oktober 2019

Namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal,

mr. S. Reubens

waarnemend Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

Naar boven