Ontwerpbestemmingsplan Theaterkwartier

Logo Lelystad

Burgemeester en wethouders van Lelystad maken bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Theaterkwartier’ wil gaan vaststellen. Het Theaterkwartier is gelegen in het noordelijke deel van het centrumgebied, het Stadshart van Lelystad. Hierin ligt onder meer het Agoratheater.

De gemeente beoogt met het bestemmingsplan ‘Theaterkwartier’ het Stadshart van Lelystad van een kwaliteitsimpuls te voorzien. Onderdeel van deze gewenste kwaliteitsimpuls vormt het voornemen van de gemeente om winkels te concentreren in het kernwinkelgebied van het Stadshart, de woonfunctie te versterken, en cultuur en uitgaan te clusteren. Tevens maakt het plan de vestiging van een bioscoop planologisch mogelijk, alsmede de vestiging van nacht- en avondhoreca op en rond de Agorahof.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 17 oktober 2019 gedurende zes weken ter inzage bij de informatiebalie in de hal van het stadhuis aan het Stadhuisplein 2. De informatiebalie in het stadhuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur en op donderdagavond van 18:00 uur tot 20:00 uur. De stukken zijn tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website www.lelystad.nl. Deze mogelijkheid wordt ook geboden in het stadhuis.

Het plan ID-nummer van het ontwerpbestemmingsplan ‘Theaterkwartier’ is: NL.IMRO.0995.BP00073-ON01.

Crisis- en herstelwet

Op dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing verklaard omdat de ontwikkeling van het Theaterkwartier valt onder een project van meer dan 11 woningen in een aaneengesloten gebied. Door het van toepassing verklaren van de Chw op dit bestemmingsplan kan de procedure worden versneld.

Hoe kunt u reageren?

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk zijn of haar zienswijze over het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad, postbus 91, 8200 AB te Lelystad. Voorts bestaat tijdens deze termijn de mogelijkheid een mondelinge zienswijze te geven. Hiertoe dient men een afspraak te maken met het team Wabo en bestemmingsplannen, telefoonnummer 14 0320.

 

De bekendmaking vindt plaats in De Flevopost, in de Staatscourant, DROP en op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.lelystad.nl.

 

 

Naar boven