intrekken hoogtebeperking Brinkersteeg

Logo Veenendaal

2019.1546345

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veenendaal,

 

Bevoegdheid

 

Op grond van het bepaalde in artikel 18 lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994 (hierna Wvw 1994) juncto artikel 12 Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (hierna: BABW) worden verkeersbesluiten genomen door het college van burgemeester en wethouders.Op grond van de Mandaatbesluit ambtelijke organisatie en externen Gemeente Veenendaal heeft het college van burgemeester en wethouders de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten gemandateerd aan de Teamcoördinator Wijk- en Stadsbeheer.

 

Vereiste van het besluit

 

Gelet op:

 

artikel 15 lid 1 van de Wvw 1994, op grond waarvan de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het BABW opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd, krachtens een verkeersbesluit geschiedt;

 

artikel 15 lid 2 van de Wvw 1994, op grond waarvan het nemen van maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken, krachtens een verkeersbesluit geschiedt.

 

artikel 12 BABW, op grond waarvan het plaatsen of verwijderen van de in dit artikel genoemde verkeerstekens krachtens een verkeersbesluit geschiedt;

 

artikel 14 BABW, op grond waarvan de plaatsing van onderborden, zoals bedoeld in artikel 8, lid 2 en lid 3 van het BABW, in het betrokken verkeersbesluit tot uitdrukking wordt gebracht;

 

artikel 24 BABW, op grond waarvan verkeersbesluiten worden genomen na overleg met de korpschef van politie of diens gemandateerde;

 

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Overwegende dat

in het verleden de Brinkersteeg onderdeel was van een doorgaande route door oostelijk Veenendaal;

hierdoor veel vrachtverkeer over de Brinkersteeg reed;

om deze reden door middel van verkeersbesluit Hoogtebeperking op de Brinkersteeg (d.d. 06-12-2005) op de Brinkersteeg tussen de Hermelijnlaan en Prattenburglaan een geslotenverklaring is ingesteld voor voertuigen die, met inbegrip van de lading, hoger zijn dan 2,5 meter ;

na de aanleg van de Rondweg Oost (gereed in 2009) de intensiteit van het vrachtverkeer in de wijk Petenbos is gedaald;

vanaf december 2019 een nieuwe buslijn over de Brinkersteeg gaat rijden;

de bussen hoger zijn dan de geldende hoogtebeperking

het treffen van een verkeersmaatregel een normale maatschappelijke ontwikkeling is waarmee een ieder kan worden geconfronteerd en waarvan de nadelige gevolgen in beginsel voor rekening van betrokkenen behoren te blijven;

overeenkomstig artikel 24 BABW overleg is gepleegd met de korpschef van politie of diens gemandateerde

 

is het daarom gewenst om:

de geslotenverklaring voor voertuigen die, met inbegrip van de lading, hoger zijn dan 2,5 meter op de Brinkersteeg tussen de Hermelijnlaan en Prattenburglaan in te trekken.

 

Gelet op artikel 2 Wvw 1994 strekt de in dit besluit genoemde verkeersmaatregel tot:

het verzekeren van de veiligheid op de weg;

het beschermen van de weggebruikers en passagiers;

het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.

BESLUIT

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten wij:

    • 1.

      het opheffen van de geslotenverklaring voor voertuigen die, met inbegrip van de lading, hoger zijn dan 2,5 meter op de op de Brinkersteeg tussen de Hermelijnlaan en Prattenburglaan door het verwijderen van de borden C19 van Bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 ter hoogte van Robijnenbosstraat huisnummer 99 en ter hoogte van het kruispunt van de Brinkersteeg met de Jac. P. Thijsselaan en het intrekken van verkeersbesluit Hoogtebeperking op de Brinkersteeg (d.d. 06-12-2005).

    • 2.

      deze maatregelen uit te voeren zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende situatietekening;

    • 3.

      de bekendmaking van dit verkeersbesluit te laten geschieden door plaatsing van het besluit in de Staatscourant.

       

Veenendaal 8 oktober 2019

Burgemeester en wethouders van Veenendaal

Namens deze,

H.B.L. ter Elst

teamcoördinator Wijk- en Stadsbeheer

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Het verkeersbesluit ligt, inclusief tekening, vanaf de datum van deze publicatie gedurende 6 weken ter inzage bij het Omgevingsloket van het gemeentehuis. Nadere informatie kan worden verkregen bij het Omgevingsloket, telefoon (0318) 538 538.

Bezwaar

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u of een andere belanghebbende binnen zes weken na publicatiedatum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift sturen aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 1100, 3900 BC Veenendaal.

In het bezwaarschrift vermeldt u het volgende:

 

  • 1.

    uw naam, adres, datum en ondertekening;

  • 2.

    een omschrijving van het besluit waar het bezwaar tegen gericht is;

  • 3.

    de reden waarom u bezwaar instelt.

    U kunt ook digitaal het bezwaarschrift indienen via een webformulier op de gemeente-website. Dit formulier kunt u vinden via www.veenendaal.nl → bestuur en organisatie → inspraak en meedenken → bezwaar en beroep. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op deze site is tevens meer informatie te vinden.

 

Voorlopige voorziening

Een bezwaarschrift schort de werking van dit besluit niet op. Als u dat wilt, kan bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland een verzoek om een voorlopige voorziening ingediend worden. Hiervoor is griffierecht verschuldigd. Het adres daarvoor Postbus 16005, 3500 DA te Utrecht.

U kunt ook digitaal het verzoekschrift indienen en wel via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u ook beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op deze site is tevens meer informatie te vinden.

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over bezwaarmogelijkheden? Via de website www.rijksoverheid.nl is de brochure "Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid" te downloaden. U kunt deze ook telefonisch aanvragen op 0318-538538.

Naar boven