Beslissing op bezwaar en gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Motorcrossterrein De Prikkedam’

Logo Ooststellingwerf

Beslissing op bezwaar

De raad van Ooststellingwerf maakt bekend, dat hij op 7 oktober 2019 een beslissing op bezwaar heeft genomen. Het betreffende bezwaar van 19 januari 2015 is gericht tegen het besluit van de raad van 16 december 2014 om geen nieuw bestemmingsplan voor het motorcrossterrein De Prikkedam vast te stellen.

Beslissing

De raad heeft op 7 oktober 2019 het bezwaar van 19 januari 2015 tegen het besluit van 16 december 2014 om geen nieuw bestemmingsplan vast te stellen voor het motorcrossterrein De Prikkedam, voor zover dit op 26 mei 2015 ongegrond is verklaard, gegrond verklaard en alsnog een bestemmingsplan vastgesteld.

Beroep

Belanghebbenden bij dit besluit kunnen binnen zes weken na 17 oktober 2019 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het indienen van beroep is griffierecht verschuldigd.

Bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Ooststellingwerf maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de raad van Ooststellingwerf op 7 oktober 2019 het bestemmingsplan ‘Motorcrossterrein De Prikkedam’ gewijzigd heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan voorziet in een planologisch-juridische regeling voor het motorcrossterrein De Prikkedam aan de Prikkedam 1A in Makkinga en enkele aangrenzende percelen.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan (met planidentificatienummer: NL.IMRO.0085.BPDePrikkedam-VG01) en vaststellingsbesluit liggen vanaf 18 oktober tot en met 28 november 2019 voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, ’t Oost 11 te Oosterwolde.

Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunnen de volgende personen en/of instanties beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

  • a.

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • b.

    iedere belanghebbende die bedenkingen heeft bij de door de raad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

  • c.

    iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar redelijkerwijs niet verweten kan worden niet tijdig een zienswijze bij de raad naar voren te hebben gebracht.

Voor het indienen van beroep is griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overlegd. Voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan dat op het verzoek is beslist.

Naar boven