Verkeersbesluit onttrekken en instellen gehandicaptenparkeerplaatsen Kampweg

Logo Utrechtse Heuvelrug

 

Kenmerk: N19.00586

M. Kelhout, manager Buitenruimte

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UTRECHTSE HEUVELRUG

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen. Gelet op het algemeen mandaatbesluit 2018 vastgesteld op 30 oktober 2018, is het nemen van verkeersbesluiten gemandateerd aan het hoofd van het thema Buitenruimte.

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Overwegende dat:

De Kampwegkerk in Doorn is een voormalig kerkgebouw dat sinds 2017 niet meer in gebruik is. Om dit pand weer nieuw leven in te blazen, krijgt het voormalige kerkgebouw een restaurantfunctie. Hierdoor wordt de lege plek op de Kampweg weer een levendige locatie in het winkelcentrum van Doorn. De algemene gehandicaptenparkeerplaatsen behorende bij het kerkgebouw zullen bij de nieuwe functie komen te vervallen. De vrijgekomen ruimte zal gebruikt worden als terras. Eén gehandicaptenparkeerplaats wordt op het parkeerplein op de Kampweg teruggebracht.

 

BESLUIT

1. Het onttrekken van twee gehandicaptenparkeerplaatsen op de Kampweg ter hoogte van nummer 22 in Doorn door het verwijderen van de verkeersborden E6 uit bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) conform de bij dit besluit behorende tekening.

2. Het instellen van een gehandicaptenparkeerplaats op de Kampweg ter hoogte van Fré Domissehof nr. 4 in Doorn door het plaatsen van verkeersbord E6 uit bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) conform de bij dit besluit behorende tekening.

 

Doorn, 10 oktober 2019

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug,

namens dezen,

M. Kelhout, manager Buitenruimte

 

 

 

SITUATIESCHETS

Foto 1: Onttrekken en aanl eggen gehandicaptenparkeerplaatsen Kampweg in Doorn

 

Foto 2 : Aanleggen gehandicaptenparkeerplaats Kampweg t . h . v. Fré Domissehof in Doorn

 

MEDEDELINGEN

Het besluit ligt na publicatiedatum gedurende zes weken ter inzage bij het Publiekscentrum, Cultuurhuis Pléiade Kerkplein 2 in Doorn.

 

Bezwaar- en beroepsprocedure

Op grond van artikel 7.1 van de Algemene wet bestuursrecht kan door belanghebbenden tegen dit besluit een bezwaarschrift worden ingediend binnen 6 weken na de dag waarop het besluit bekend is gemaakt. Het bezwaarschrift moet gemotiveerd zijn en te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, Postbus 200, 3940 AE Doorn.

Het maken van bezwaar schort de werking van dit besluit niet op.

Indien een bezwaarschrift is ingediend, kan op basis van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht, worden gevraagd om een voorlopige voorziening indien –gelet op het betrokken belang- onverwijlde spoed dat vereist. Dit verzoek moet worden ingediend bij de Rechtbank Midden Nederland, afdeling bestuursrecht, voorlopige voorzieningen, correspondentieadres: Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

 

Nadere informatie

Voor vragen en/of nadere informatie over de inhoud van dit verkeersbesluit kunt u contact opnemen met de heer R. Formenoij, bereikbaar via het klantcontactcentrum op (0343) 565 600.

 

 

Naar boven