ONTWERPBESTEMMINGSPLAN ‘A2 2018’

Logo Vught

U kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan ‘A2 2018’. Hieronder staat waar dit plan over gaat. Ook leest u hoe u hierop kunt reageren.

Wat is een bestemmingsplan?

In een bestemmingsplan staat welke functies (‘bestemming’) grond heeft. Bijvoorbeeld wonen, natuur, recreatie of bedrijf. Ook regelt een bestemmingsplan of men op die grond mag bouwen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als u een vergunning vraagt om te bouwen. De gemeente kijkt dan of uw bouwplan in het bestemmingsplan past.

Waar gaat het ontwerpbestemmingsplan ‘A2 2018’ over?

In 2011 heeft de minister van Infrastructuur & Milieu het Tracébesluit A2 ‘s-Hertogenbosch – Eindhoven genomen. Dit Tracébesluit voorziet in de verbreding van de A2 tussen de aansluiting Veghel op de A2 en de aansluiting Ekkersrijt op de A58, met als doel om de filevorming in beide richtingen te verminderen. De werkzaamheden zijn eerder op basis van het Tracébesluit uitgevoerd.

Met het ontwerpbestemmingsplan ‘A2 2018’ wordt de inmiddels bestaande situatie, die met het Tracébesluit is vergund, verwerkt in een actueel juridisch-planologisch kader.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan bekijken

U kunt van donderdag 17 oktober 2019 tot en met woensdag 27 november 2019 het bestemmingsplan met bijbehorende stukken bekijken:

 

  • 1.

    Via internet (www.vught.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl onder ID-nummer [NL.IMRO.0865.vghBPa22018-ON01]

  • 2.

    Bij de Ontvangst- en informatiebalie van het gemeentekantoor, Secretaris van Rooijstraat 1 in Vught.

    Tegen betaling kunt u afschriften krijgen van de stukken die ter inzage liggen.

     

    U kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan

    U kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan. De reactie die u indient, heet in deze fase een ‘zienswijze’.

     

    U kunt reageren van donderdag 17 oktober 2019 tot en met woensdag 27 november 2019 U kunt dit schriftelijk doen of mondeling. Let op: u kunt niet per e-mail reageren.

     

    Schriftelijke reacties kunt u sturen naar de gemeenteraad van Vught, afdeling Ontwikkeling, postbus 10.100, 5260 GA Vught. Voor een mondelinge afspraak kunt u bellen met de afdeling Ontwikkeling via telefoonnummer 073-6580680.

     

    Geef in uw brief aan dat het om een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan ‘A2 2018’ met zaaknummer 18-198419 gaat. Geef ook aan waarom u het wel of niet eens bent met het ontwerpbestemmingsplan.

     

    Wat gebeurt er na het ontwerpbestemmingsplan?

    Het gaat hier om een ontwerpbestemmingsplan. U kunt daar nu op reageren. De gemeente kijkt dan of het plan moet worden aangepast. Daarna stelt de gemeenteraad het bestemmingsplan definitief vast. Als u het niet eens bent met het vastgestelde bestemmingsplan, kunt u in beroep gaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Let op: u kunt in principe alleen in beroep gaan wanneer u ook een zienswijze heeft ingediend over het ontwerpbestemmingsplan. Dit geldt niet wanneer u dit redelijkerwijs niet kon doen, bijvoorbeeld omdat het plan naar de vaststelling toe is gewijzigd en u daar op reageert.

     

    Hebt u nog vragen?

    Hebt u nog vragen over deze publicatie? Bel dan met de afdeling Ontwikkeling, telefoonnummer 073-6580680.

Naar boven