Het verwijderen van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken in Minoes

Logo Gorinchem

 

L.S,

Op grond van de Wegenverkeerswet zijn wij bevoegd om verkeersregels te wijzigen en of vast te stellen op voor het openbaar verkeer openstaande wegen binnen de gemeentegrenzen. Dergelijke maatregelen mogen wij alleen nemen om de in de Wegenverkeerswet vastgelegde doelen / belangen (artikel 2) te ondersteunen. Deze doelen / belangen zijn onder andere:

  • Het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • Het beschermen van weggebruikers en passagiers;

  • Het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

  • Het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;

  • Enz.

Besluit

Hiermee rekening houdende hebben wij besloten om een gehandicaptenparkeerplaats te verwijderen in Minoes. Deze parkeerplaats was gereserveerd voor het voertuig met kenteken 01 – DZ – FP.

Motivering

Wij hebben dit besluit genomen omwille van de volgende redenen:

  • Gebruiker heeft aangegeven geen gebruik meer te maken van personenauto;

  • Het aanhouden van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken op deze locatie is derhalve niet meer nodig;

  • De vrijheid van het verkeer wordt hiermee vergroot.

Uitvoering

Het besluit wordt uitgevoerd door middel van het verwijderen van een bord “Gehandicaptenparkeerplaats” E06, met daaronder een onderbord OB309 met kenteken 01 – DZ – FP.

Overleg met eigenaar en of beheerder

Dit is niet van toepassing. Wij zijn zelf zowel eigenaar, als beheerder van deze weg.

Overleg met andere weg- en of spoorbeheerders

Dit is niet van toepassing. Deze maatregel kent een beperkte werkingssfeer en beïnvloedt het verkeer op andere wegen of op het spoor niet.

Overleg met / advies van politie

Inzake dit besluit is advies gevraagd aan de Districtelijk Vakadviseur Verkeer, die is gemandateerd door de Korpschef van politie; eenheid Rotterdam; district Zuid – Holland – Zuid. De Districtelijk Vakadviseur Verkeer adviseerde positief. Het advies is als bijlage bij het besluit gevoegd.

Publicatieplicht

Dit besluit wordt door ons gepubliceerd in de Staatscourant en op de gemeentelijke website. In de Staatscourant kunt u het gehele besluit inzien. Mocht u het besluit willen inzien op het stadhuis, meldt dit dan een aantal dagen van tevoren bij ons (info@gorinchem.nl of 14 0183). Wij zorgen er dan voor dat het voor u klaar ligt in de hal van het stadhuis.

Uw rechten

Bent u het niet eens met deze beslissing? In dat geval kunt u een bezwaarschrift indienen binnen zes weken na de dag waarop deze beslissing aan u bekendgemaakt is (zie de publicatiedatum in de Staatscourant). U richt het bezwaarschrift aan de Gemeente Gorinchem, postbus 108, 4200 AC Gorinchem. Wilt u verder op de enveloppe en in uw bezwaarschrift duidelijk vermelden: Bezwaarschrift.

U kunt het bezwaarschrift ook digitaal indienen via een webformulier op www.gorinchem.nl onder het kopje “digitaal loket”, “bezwaar en beroep” leest u hier meer over. U heeft hiervoor een elektronische handtekening (DigiD) nodig. In het webformulier vult u uw gegevens in en daarnaast voegt u een document toe waarin u het bezwaarschrift motiveert. Ook kunt u andere bijlagen toevoegen die van belang zijn voor uw bezwaarschrift.

Het besluit blijft gelden wanneer u een bezwaarschrift indient. Wanneer u dit wilt voorkomen, kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij Administratie Team B Rechtbank Rotterdam Postbus 50951 3007 BM Rotterdam.

U kunt het verzoek om een voorlopige voorziening ook digitaal indienen bij de rechtbank via www.rechtspraak.nl. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Bevoegdheid tot het nemen van een verkeersbesluit

De bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten als bedoeld in artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994 is, bij besluit van het college van B&W d.d. 12 januari 2016, gemandateerd aan ondergetekende;

 

Gorinchem, 21 augustus 2019

 

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Gorinchem

Namens dezen,

Teamleider team Stadsontwikkeling,

 

M. van der Pol

 

Bijlage:

  • Advies van politie;

Naar boven