Gemeente Midden-Delfland – Vaststelling bestemmingsplan - “Partiele herziening Harnaschpolder-Zuid - Waterberging” in Den Hoorn

Logo Midden-Delfland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Delfland maken in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij het vastgestelde bestemmingsplan “Partiele herziening Harnaschpolder-Zuid - Waterberging” in Den Hoorn met het planidentificatienummer NL.IMRO.1842.bp19HP01-va01 ter inzage leggen.

Planbeschrijving en plangebied

Op 27 juni 2017 heeft de gemeenteraad van Midden-Delfland het bestemmingsplan ‘Harnaschpolder Zuid 2014' vastgesteld. In dit bestemmingsplan is een aanduiding opgenomen voor waterberging binnen de bestemming Bedrijventerrein.

Het doel van de partiële herziening is om voor waterberging in het gebied juridisch meer ruimte te creëren. Met deze partiële herziening wordt waterberging van ten minste 5.000 m² voor Harnasch Zuid en Vrij-Harnasch op de bestemmingen 'Gemengd-1' en 'Groen' door middel van een specifieke aanduiding juridisch-planologisch mogelijk gemaakt.

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan met planidentificatienummer NL.IMRO.1842.bp19HP01-va01 met de hierbij behorende stukken ligt van vrijdag 11 oktober tot en met 21 november 2019, tijdens kantooruren voor eenieder ter inzage bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, ingang Anna van Raesfeltstraat 37 in Schipluiden.

Het besluit en de bijbehorende stukken kunt u ook inzien als PDF op de gemeentelijke website: www.middendelfland.nl > Actueel > stukken ter inzage of op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kiest u ‘Bestemmingsplannen’ waarna u het besluit kunt oproepen door het invullen van de locatie of het planidentificatie-nummer: NL.IMRO.1842.bp19HP01-va01.

Beroep

Een belanghebbende kan binnen de termijn van ter inzage ligging tegen het betreffende raadsbesluit beroep instellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voorwaarde is wel dat hij een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, tenzij hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan en tenzij het bestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld. In het laatste geval kan alleen beroep worden ingediend tegen de gewijzigde onderdelen.

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat het besluit van de gemeenteraad in werking treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

U kunt contact opnemen met de volgende medewerker van de afdeling Bouwen, Milieu en Handhaving voor nadere informatie over het bestemmingsplan: Bart Boon (015) 380 42 22.

Schipluiden, 10 oktober 2019

 

Naar boven