Vestiging voorkeursrecht Woningbouwlocatie Oost

Logo Schiermonnikoog

Vestiging voorkeursrecht

Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiermonnikoog maakt ingevolge artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de raad van de gemeente Schiermonnikoog ingevolge het bepaalde in artikel 6 van de Wvg op 22 januari 2019 heeft besloten grond aan te wijzen als grond waarop een gemeentelijk voorkeursrecht rust en waarop de artikelen 10 t/m 15, 24 en 26 van de Wvg van toepassing zijn. Aangewezen zijn gronden die thans agrarisch worden gebruikt en waar een niet agrarische bestemming aan wordt toegedacht ten behoeve van de realisatie van de Woningbouwlocatie Oost.

Dit besluit treedt in werking één dag na publicatie van deze bekendmaking, derhalve op 30 januari 2019.

Gevolgen

Het voorkeursrecht betreft de gronden ten oosten van de kern Schiermonnikoog, die globaal zijn gelegen ten zuiden van de Knuppeldam, ten oosten van de Oosterreeweg en ten noorden van de Heereweg te Schiermonnikoog. Deze gronden zijn gelegen binnen het Structuurplan gemeente Schiermonnikoog. De aanwijzing heeft tot gevolg dat na inwerkingtreding de eigenaren en beperkt gerechtigden van de aangewezen gronden, wanneer zij die gronden respectievelijk de beperkte rechten daarop wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente te koop moeten aanbieden.

Ter inzage

De eigenaren en beperkt gerechtigden van deze percelen ontvangen ieder afzonderlijk, per aangetekende brief, bericht over de inhoud van dit besluit en de gevolgen hiervan. Het besluit met de kaart en de lijst van aangewezen gronden, ligt gedurende zes weken, van 30 januari 2019 tot en met 12 maart 2019, tijdens kantooruren ter inzage in het gemeentehuis aan de Nieuwestreek 5 te Schiermonnikoog.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Tegen het besluit van het college staat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bezwaar en beroep open. Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande op de dag nadat dit besluit bekend is gemaakt in de Staatscourant, bij het college van de gemeente Schiermonnikoog tegen voormeld besluit een bezwaarschrift indienen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

De naam en adres van de indiener;

De dagtekening;

Een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is;

De gronden van het bezwaar.

Het bezwaarschrift dient uiterlijk op 12 maart 2019 door de raad van de gemeente Schiermonnikoog, Postbus 20, Schiermonnikoog, te zijn ontvangen.

Indien een belanghebbende bezwaar heeft ingediend kan hij/zij tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland, sector Bestuursrecht (Postbus 150, 9700 AD Groningen ).

 

 

 

burgemeester en wethouders van Schiermonnikoog,

 

 

 

 

I. van Gent burgemeester

 

 

P.G. Küppers secretaris

 

 

Naar boven