Gemeentelijke coördinatieregeling vastgesteld wijzigingsplan Harderwijkerstraat 72 en besluit hogere grenswaarden, Putten

Logo Putten

Burgemeester en wethouders van Putten maken bekend, dat op grond van de gemeentelijke coördinatieregeling (artikel 3.8 en artikel 3.32 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht) de volgende besluiten gelijktijdig ter inzage worden gelegd.

  • Bestemmingsplan “wijzigingsplan Harderwijkerstraat 72”; op 8 oktober 2019 vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders , en;

  • Besluit hogere grenswaarden locatie Harderwijkerstraat 72; op 8 oktober 2019 vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders.

Het wijzigingsplan heeft ten doel om op het betreffende perceel een vrijstaande woning te kunnen realiseren. Met het besluit hogere waarden is geregeld wat de maximale toelaatbare geluidsbelasting op de nieuw te bouwen woning is.

Coördinatieregeling

Met de coördinatieregeling is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk en gelijktijdig worden doorlopen. De bovengenoemde besluiten worden als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en ter inzage gelegd.

Terinzagelegging wijzigingsplan en besluit hogere waarden

Het vastgestelde wijzigingsplan en besluit hogere waarden liggen ter inzage in het gemeentehuis. De stukken kunnen worden ingezien van 10 oktober 2019 tot 21 november 2019 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur. Tevens kunnen de stukken op afspraak, telefoonnummers (0341) 359 731, buiten de hiervoor genoemde uren en op donderdagavond worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis. Voor het beantwoorden van eventuele vragen kan een afspraak worden gemaakt via ditzelfde telefoonnummer.

Het wijzigingsplan is ook digitaal in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl, onder nummer NL.IMRO.0273.WPBKHwijkstr72-VA01.

Beroep instellen

Op grond van de artikelen 3.30 en 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden de besluiten als één besluit aangemerkt. Belanghebbenden kunnen van 11 oktober 2019 tot 22 november 2019 tegen het vastgestelde wijzigingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Er kan alleen beroep worden ingesteld door een belanghebbende:

  • die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, of

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht.

De besluiten treden in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen bij de Raad van State en/of een voorlopige voorziening te vragen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor het behandelen van een beroep en/of verzoek om voorlopige voorziening wordt een griffierecht geheven.

Naar boven