Vastgesteld bestemmingsplan De Blauwe Berg 2019, Hoorn

Logo Hoorn

 

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan De Blauwe Berg 2019 (NL.IMRO.0405.BPBlauweBerg2019-va01) op 24 september 2019 gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Begrenzing van het gebied

Het gebied wordt begrensd door de Bobeldijkerweg (in het noorden), de achterste perceelsgrens van woningen aan het Keern (in het oosten), de Provincialeweg (in het zuiden) en de rijksweg A7 en de Westfriese Parkweg (in het westen). Het Missiehuis valt niet in dit plangebied.

 

Doel van het nieuwe bestemmingsplan

In het bestemmingsplan wordt grotendeels de bestaande situatie vastgelegd. Dit zijn de volgende functies: wonen, onderwijs, archiefdienst, hotel, bioscoop, casino, sport, groen, water, wegen en parkeren.

 

Wijzigingen

De wijzigingen betreffen in hoofdzaak de volgende onderdelen:

In de toelichting van het bestemmingsplan is de tekst over het overgangsrecht geactualiseerd.

In de regels van het bestemmingsplan zijn artikel 8 (Verkeer) en artikel 14 (Leiding-Hoogspanning) aangevuld. Artikel 22 (Algemene afwijkingsregels) en artikel 26 (Overgangsrecht) zijn geactualiseerd.

Op de verbeelding is de aanduiding ‘vrijwaringszone-weg’ toegevoegd aan de bestemming Verkeer langs rijksweg A7 en is op het perceel Blauwe Berg 33 de aanwezige bebouwing ingetekend.

 

Terinzageligging

Het bestemmingsplan, de bijbehorende stukken en het vaststellingsbesluit liggen van dinsdag 15 oktober tot en met maandag 25 november 2019 voor iedereen ter inzage in het stadhuis. Ook zijn ze te bekijken op www.hoorn.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Indienen van beroep

Binnen de periode van terinzageligging kan tegen het besluit beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan worden ingediend door een belanghebbende die:

- tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

- aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

- het niet eens is met de wijziging ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan.

Een beroepschrift dient te worden gestuurd aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een beroepschrift kan ook digitaal, via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht worden ingediend. Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) vereist.

 

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

 

Verzoek om voorlopige voorziening

Degene die tijdig beroep instelt, kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening of schorsing van het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de inwerkingtreding van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Het verzoek om voorlopige voorziening kan schriftelijk dan wel digitaal worden gestuurd naar voornoemd adres van de Raad van State.

Voor het indienen van een beroepschrift en/of verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven