Vaststellen CHW bestemmingsplan Holland Park Zuid en besluit hogere waarden wet geluidhinder

Logo Diemen

Burgemeester en wethouders maken conform artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het CHW bestemmingsplan Holland Park Zuid ter inzage ligt. Het bestemmingsplan is op 26 september 2019 door de gemeenteraad van Diemen gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. Bij het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is tevens bepaald dat er geen exploitatieplan wordt vastgesteld. Dit plan heeft betrekking op het gebied gelegen tussen de Daalwijkdreef, Zilvermeeuwpad, Gooiseweg en metrolijn bij station Verrijn Stuartweg. Het bestemmingsplan maakt de bouw van circa 1500 woningen en ondersteunende voorzieningen mogelijk.

Het bestemmingsplan ligt van 11 oktober tot en met 22 november 2019 bij de balie in het gemeentehuis ter inzage. Ook is het plan te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de planidn NL.IMRO.0384.BPHollandparkZuid-VG01.

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 100a Wet geluidhinder jo. 3.4 Algemene wet bestuursrecht maken burgemeester en wethouders bekend dat zij op 20 augustus 2019 een besluit hogere grenswaarden bestemmingsplan Holland Park Zuid hebben vastgesteld (besluitnummer 2019-060500) en dat dit besluit ter inzage ligt. Met dit besluit stellen burgemeester en wethouders op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder hogere waarden vast als gevolg van industrie-, weg- en railverkeerslawaai teneinde woningbouw in het plangebied mogelijk te maken.

Het besluit ligt van 11 oktober tot en met 22 november 2019 ter inzage bij de balie in het gemeentehuis.

Met ingang van 12 oktober tot en met 22 november 2019 kunnen belanghebbenden tegen dit besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze tegen het ontwerpbesluit bij het college van burgemeester en wethouders van Diemen naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijze niet in staat is geweest tot het indienen van een zienswijze tegen het ontwerpbesluit;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen een wijziging van het besluit ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven