BESTEMMINGSPLAN Warande – Olmenkwartier, Lelystad

Logo Lelystad

NL.IMRO.0995.BP00070-VG01

Het college van de gemeente Lelystad maakt bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 10 september 2019 het bestemmingsplan Warande - Olmenkwartier gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied Warande - Olmenkwartier bevind zich ten zuiden van de Larserdreef, ten westen van de reeds gerealiseerde woningbouw in de Warande, ten noordoosten van de multifunctionele accommodatie in de Warande en ten oosten van de Buizerdweg.

De betreffende gronden hebben volgens het nu geldende bestemmingsplan al een bestemming waarmee woningbouw op deze locatie gerealiseerd kan worden. Er heeft binnen Deelgebied 1 Warande een uitwisseling van programma plaatsgevonden, met het bestemmingsplan Warande - Olmenkwartier wordt in vergelijking met het oude bestemmingsplan een hoger woningaantal en verschillende woningtypen mogelijk gemaakt.

Wijzigingen bij vaststelling

De volgende wijzigingen zijn bij vaststelling van het plan aangebracht:

Regels:

  • -

    in de bestemming woondoeleinden (artikel 4.2) waren abusievelijk de bepalingen van de ligging van het hoofdgebouw ten opzichte van de zijdelingse perceelgrens tussen ‘vrijstaande woningen’ en ‘2 – onder – éénkapwoningen’ verwisseld, dit is gecorrigeerd;

  • -

    de tabel ‘Rekenwaarden voor parkeren op eigen terrein Warande’ is gewijzigd, in het geval de parkeerplaats direct gelegen is naast een gevel dient rekening te worden gehouden met een iets bredere ruimte voor parkeren

Inzage

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 10 oktober 2019 gedurende zes weken ter inzage bij de Informatiebalie in de hal van het Stadhuis aan het stadhuisplein 2. De Informatiebalie in de hal van het Stadhuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Zaterdags gesloten. Tevens zijn de stukken digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.lelystad.nl. Deze mogelijkheid wordt ook in het stadhuis geboden. Het ID nummer is NL.IMRO.0995.BP00070-VG01

Beroep

Tijdens de termijn van terinzageligging kan een belanghebbende tegen het raadsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep is ingesteld, kan tijdens deze termijn bij de voorzitter van de Afdeling tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het instellen van beroep is mogelijk voor een belanghebbende:

  • -

    die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • -

    aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • -

    voor zover het beroep is gericht op de door de gemeenteraad aangebrachte wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het ondertekende beroepschrift en een eventueel verzoek om voorlopige voorziening dienen ten minste te bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht, alsmede de gronden van het beroep en een eventueel verzoek. Voor het instellen van beroep en het verzoeken om een voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

 

 

Naar boven