Verkeersmaatregel Romeinsebaan

Logo Maastricht

Ruimte / Mobiliteit / 2019-27090

Burgemeester en Wethouders van Maastricht

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Overwegende, dat de Romeinsebaan een erftoegangsweg is in de gemeente Maastricht;

dat het deel van de Romeinsebaan ten zuiden van de Penatenhof een onverharde weg is die toegang geeft tot volkstuintjes;

dat er veel voetgangers gebruik maken van dit deel van de Romeinsebaan;

dat de ervaring is dat het verkeer van en naar de volkstuintjes te hard rijdt in verhouding tot de aard van de weg;

dat voetgangers zich hierdoor onveilig voelen;

dat het gewenst is om een maximale snelheid van 15 km per uur in te stellen voor de Romeinsebaan, ten zuiden van de Penatenhof;

dat deze maatregel wordt genomen om de veiligheid op de weg voor alle weggebruikers te verzekeren;

dat de locaties zijn weergegeven op de bijgevoegde tekeningen als behorend bij dit verkeersbesluit;

dat betreffende straat in beheer en onderhoud is bij de gemeente Maastricht;

dat te nemen verkeersmaatregelen besproken zijn met de Districtchef van politiedistrict

Maastricht;

gelet op het bepaalde in de artikelen 15 en 18 van de Wegenverkeerswet 1994 en artikel 12 van het “Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer” en paragraaf 4 van de Uitvoeringsvoorschriften BABW inzake verkeerstekens;

 

BESLUITEN:

  • 1.

    in te trekken het bepaalde ten aanzien van de Romeinsebaan in hun besluit van 25 maart 1998, S.O.G. / Stedelijke Inrichting / SOG 98-9233;

  • 2.

    door het plaatsen van het bord A1 van Bijlage I van het RVV 1990 de maximumsnelheid op de Romeinsebaan, gelegen ten zuiden van de Penatenhof, in te stellen op 15 km/u;

  • 3.

    door het in stand houden van het bord G7 (zone) van het RVV 1990 en onderbord met de tekst “fietsen toegestaan brom- en snorfietsen verboden” en onderbord met de tekst “uitgezonderd bestemmingsverkeer “Grafische Ateliers”” het gedeelte van de Romeinsebaan gelegen tussen de Penatenhof en de aldaar gelegen grafische ateliers aan te wijzen als voetpad, waarbij fietsen is toegestaan en uitgezonderd bestemmingsverkeer t.b.v. grafische ateliers.

 

Maastricht, 3 oktober 2019

Namens het college van burgemeester en wethouders van Maastricht,

Wethouder Duurzaamheid, Mobiliteit en Kenniseconomie,

voor deze,

Teammanager Mobiliteit,

E. Westbroek

Dit besluit is op de in de gemeente gebruikelijke wijze ter openbare kennis gebracht van 10 oktober 2019 tot en met 21 november 2019, waarvan mededeling is gedaan in de Staatscourant van 10 oktober 2019.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Op grond van het bepaalde in de artikelen 8:1 juncto artikel 7:1 juncto artikel 6:4 van de Awb kan, door degenen wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen een termijn van zes weken, ingaande op de dag na de dag waarop dit besluit is bekendgemaakt c.q. is verzonden of uitgereikt, bij ons college een bezwaarschrift worden ingediend.

U kunt het bezwaarschrift digitaal of schriftelijk indienen.

Als u het bezwaarschrift digitaal wilt indienen, kunt u dit doen via www.gemeentemaastricht.nl/bezwaar. U vindt hier een formulier waarmee u bezwaar kunt maken.

U kunt het bezwaarschrift ook per post indienen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

. de naam en het adres van de indiener;

. de dagtekening;

. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

. de gronden van het bezwaar.

Wij verzoeken u in het bezwaarschrift ook uw telefoonnummer en (zo mogelijk) uw

e-mailadres te vermelden.

Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van Burgemeester en wethouders van Maastricht, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht.

Het indienen van bezwaar heeft geen schorsende werking. Om de inwerkingtreding van het besluit en de gevolgen daarvan op te schorten kan om een voorlopige voorziening worden verzocht. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg, bestuursrecht, postbus 950 te 6040 AZ te Roermond.

Van de verzoekster van een voorlopige voorziening wordt een griffierecht geheven. U wordt door de griffie van de rechtbank geïnformeerd over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling.

U kunt ook digitaal een voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Bijlagen

 

Naar boven