VASTGESTELD BESTEMMINGSPLAN

Logo Nunspeet

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nunspeet maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 26 september 2019 het bestemmingsplan Kroonlaan gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Genoemd bestemmingsplan voorziet in de wijziging van de woonbestemming van het gebied tussen de Kroonlaan, de parallelweg van de Elburgerweg en de Dr. Huisinghlaan in het dorp Nunspeet (locatie voormalige streekmuziekschool). Het bestemmingsplan maakt de bouw van zes vrijstaande woningen mogelijk. Hierdoor kunnen meer waardevolle bomen behouden blijven dan bij realisering van het momenteel geldende bestemmingsplan, dat de bouw van meer woningen mogelijk maakt.

Het vastgestelde bestemmingsplan is te raadplegen in het gemeentehuis (Klantencontactcentrum) en via www.ruimtelijke plannen.nl (IMRO-code: NL.IMRO.0302.BP01158-vg01).

 

Bij de vaststelling van het plan zijn in het ontwerpbestemmingsplan enkele ambtshalve wijzigingen aangebracht, onder andere een betere planologische bescherming van de te behouden bomen in het plangebied.  

 

Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, of een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de ambtshalve wijzigingen, kan met ingang van woensdag 9 oktober 2019 gedurende zes weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Degene die beroep instelt, kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

 

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de gemeente Nunspeet, telefoonnummer (0341) 25 99 11).

 

Naar boven