Verkeersbesluit, plaatsen van verkeersborden en aanbrengen van verkeerstekens, ten behoeve van aanpassingen aan de Slingerweg (N704), provincie Flevoland

Logo Flevoland

Gelet op:

Artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994, artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer en het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990;

Overwegende:

Dat de N704 Slingerweg is gecategoriseerd als een gebiedsontsluitingsweg met 1x2 rijstroken.

Dat de N704 Slingerweg gelegen is buiten de bebouwde kom.

Dat op de N704 Slingerweg conform RVV 1990 artikel 21 een wettelijke maximumsnelheid geldt van 80 km/h.

Dat in het tweede en derde kwartaal van 2019 niet-jaarlijks onderhoud aan de N704 Slingerweg, tussen het kruispunt met het Eempad, tot ongeveer 400 meter na het kruispunt met de Schillinkweg, is uitgevoerd.

Dat voornoemd deel van de N704 Slingerweg in beheer en onderhoud is van de provincie Flevoland.

Dat de werkzaamheden aansluiten op een traject waar enkele jaren geleden al niet-jaarlijks onderhoud is uitgevoerd.

Dat over twee jaar het laatste traject van de N704 Slingerweg op de planning staat voor groot onderhoud (Eemmeerdijk).

Dat tijdens het niet-jaarlijks onderhoud het asfalt is vervangen en waar nodig ook de fundering is hersteld. Ook heeft de weg een veiligere inrichting gekregen door het aanbrengen van kantstrookverruwing en glasbollen.

Dat aan de noordzijde van de N704 Slingerweg vanaf het verplichte fiets/bromfietspad, ter hoogte van het kruispunt Slingerweg / Schillinkweg, langs de N704 Slingerweg naar het bospad richting Flevo-Natuur een nieuw verplicht fiets/bromfietspad is aangelegd om de verkeersveiligheid van (brom)fietsers te verbeteren.

Dat de noodzaak om het verplichte fiets/bromfietspad aan de zuidzijde van de N704 Slingerweg tussen de Schillinkweg en het bospad richting Flevo-Natuur te behouden als gevolg van voorgaande ontwikkeling is komen te vervallen.

Dat het op de N704 Slingerweg tussen het kruispunt Slingerweg / Nekkeveldweg en het kruispunt Slingerweg / Eempad gewenst is vanwege de vormgeving van de weg (bocht) en zichtbaarheid een verbod om in te halen wordt ingesteld voor verkeer richting Almere.

Dat het op de N704 Slingerweg vanaf hmp. 10.6 tot het kruispunt Slingerweg / Winkelweg gewenst is vanwege de vormgeving van de weg (bocht) en zichtbaarheid een verbod om in te halen wordt ingesteld voor verkeer richting Zeewolde.

Dat bovengenoemde wijzigingen zijn weergegeven op bijgevoegde situatietekeningen PFL190275 en PFL190276, welke onlosmakelijk deel uitmaken van dit besluit.

Dat op grond van artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994 het gewenst is om in het kader van het verzekeren van de veiligheid op de weg en het beschermen van weggebruikers en passagiers gewenst is om maatregelen te treffen.

Dat overleg heeft plaatsgevonden met de politie Midden-Nederland, district Flevoland, zoals voorgeschreven in artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer.

Besluit Gedeputeerde Staten van Flevoland

  • I.

    Tot het instellen van een inhaalverbod op de N704 Slingerweg – tussen het Eempad en de Nekkeveldweg voor verkeer richting Almere en vanaf hmp. 10.6 tot de Winkelweg voor verkeer richting Zeewolde - door het aanbrengen van een doorgetrokken streep zoals bedoeld in artikel 76 van het RVV 1990.

 

  • II.

    Tot het opheffen van het verplichte fiets/bromfietspad aan de zuidzijde van de N704 Slingerweg tussen de Schillinkweg en het bospad richting Flevo-Natuur.

 

  • III.

    Tot het aanwijzen van het nieuwe gerealiseerde pad als verplicht fiets/bromfietspad aan de noordzijde van de Slingerweg vanaf het verplichte fiets/bromfietspad ter hoogte van het kruispunt Slingerweg / Schillinkweg langs de Slingerweg naar het bospad richting Flevo-Natuur, door plaatsing van bord G12a van bijlage 1 van het RVV 1990.

 

  • IV.

    Tot het regelen van de voorrang bij de (brom)fietsoversteek bij het kruispunt Slingerweg / Schillinkweg door plaatsing van bord B6 van bijlage 1 van het RVV 1990 en het aanbrengen van haaientanden zoals bedoeld in artikel 80 van het RVV 1990.

 

Dit besluit treedt in werking op de datum van de bekendmaking van dit besluit en ligt gedurende 6 weken, samen met de bij dit besluit behorende situatietekening, ter inzage bij het provinciehuis, Visarenddreef 1 te Lelystad.

 

Aldus besloten op grond van de door Gedeputeerde Staten van Flevoland d.d. 10 september 2013 met kenmerk 1529235 vastgesteld besluit mandaat/machtiging en in mandaat besloten door het hoofd van de afdeling Infrastructuur, drs. R. van der Werff.

 

Tegen dit besluit kunt u binnen zes weken na datum van publicatie schriftelijk bij ons bezwaar maken. Uw bezwaarschrift dient ondertekend te zijn en voorzien van uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

 

Nadere informatie over de bezwaarprocedure treft u aan in het hierna volgende informatieblad.

 

Dit besluit is genomen op 1 oktober 2019

                     

Informatieblad bezwaarprocedure Gedeputeerde Staten van Flevoland

 

Bezwaar

Tegen onze besluiten kunt u op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na datum van verzending ervan bij ons schriftelijk bezwaar maken. Uw bezwaarschrift dient ondertekend en voorzien te zijn van uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Verzoek om voorlopige voorziening Wanneer u van mening bent dat, in afwachting van de behandeling van uw bezwaarschrift, een voorlopige voorziening moet worden getroffen, kunt u een verzoek daartoe indienen bij de voorzieningenrechter. Het adres is Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling Bestuursrecht, voorlopige voorzieningen, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Uw verzoek om voorlopige voorziening wordt pas in behandeling genomen wanneer u griffierecht heeft betaald. De rechtbank laat u weten hoe hoog het griffierecht is en op welke wijze u dit kunt overmaken.

 

Overslaan van de bezwaarschriftenprocedure Op grond van artikel 7:1a van de Algemene wet bestuursrecht kunt u in uw bezwaarschrift aangeven dat u de bezwaarschriftenprocedure wilt overslaan en rechtstreeks in beroep wilt gaan bij de bestuursrechter. In artikel 7:1 a tweede lid van de Algemene wet bestuursrecht is bepaald dat wij een dergelijk verzoek in ieder geval moeten afwijzen wanneer: A) het bezwaarschrift is gericht tegen het niet op tijd nemen van een besluit. B) tegen het besluit door een andere belanghebbende ook een ander bezwaarschrift is ingediend waarin zo’ n verzoek niet is gedaan en dit bezwaarschrift ontvankelijk is. Wij stemmen alleen in met het verzoek om de bezwaarschriftenprocedure over te slaan, wanneer de zaak daarvoor geschikt is. Wanneer dit het geval is, zenden wij het bezwaarschrift door aan de bevoegde rechter.

Proceskostenvergoeding Tot slot wijzen wij u er nog op dat u op grond van artikel 7:15, tweede lid van de Algemene wet bestuursrecht bij ons – voordat wij een besluit hebben genomen op uw bezwaarschrift – een verzoek kunt indienen om de kosten die u redelijkerwijs in verband met de behandeling van uw bezwaarschrift moet maken, te vergoeden. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om kosten van rechtsbijstand, kosten van een getuige/deskundige; reis- en verblijfkosten, kosten van uittreksels uit openbare registers, telefoongesprekken. Bij het indienen van zo’n verzoek moet u het bedrag van de vergoeding aangeven en stukken overleggen waaruit blijkt dat u deze kosten daadwerkelijk heeft gemaakt. Bij het besluit dat wij op het bezwaarschrift nemen, wordt tegelijkertijd een besluit genomen op een ingediend verzoek om vergoeding van de kosten.

Naar boven