Verplaatsen bord G11 RVV 1990, Kapperallee te Eefde

Logo Lochem

2019-154556

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem:

Gelet op:

De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer en de Algemene Wet Bestuursrecht;

Overweging

Op grond van artikel 15, tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor maatregelen op of aan de weg, tot wijziging van de inrichting van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik maakt.

Op grond van artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994 worden verkeersbesluiten, voor zover het wegen betreft die niet in beheer zijn bij de provincie, gemeente of waterschap, genomen door burgemeester en wethouders.

Uit het oogpunt van:

De in artikel 2 van de wegenverkeerswet 1994, genoemde doelstelling:

- Het voorkomen of beperken van het door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade;

- Het verzekeren van de veiligheid op de weg;

- Het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

Op grond van de volgende motivering

ProRail is om redenen van veiligheid begonnen met het afsluiten of beveiligen van alle onbewaakte spoorwegovergangen in Nederland. In onze gemeente bevinden zich tussen Eefde en Almen meerdere van dergelijke overgangen. Een van deze overgangen is de onbewaakte spoorwegovergang t.h.v. landgoed ’t Haveke. Door nu op de Kapperallee een uitweg te maken is deze spoorwegovergang niet meer nodig en kan worden gesloten. Door de ligging van de nieuwe uitweg dienen wel een verkeersbord en enkele fietspaaltjes te worden verplaatst.

Is het gewenst om

Ten behoeven van de aanleg van een nieuwe uitweg het bord G11 RVV 1990 op de Kapperallee enkele meters in zuidelijke richting te verplaatsen.

Beheer en onderhoud

De Kapperallee is in beheer en onderhoud bij de gemeente Lochem.

Gehoord:

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is het verplicht om overleg te plegen met de politie over de voorgenomen maatregel. De politie heeft geen bezwaren tegen de voorgenomen maatregel.

Besluit

1. Het verplaatsen van bord G11 RVV 1990 en enkele fietspalen op de Kapperallee te Eefde te verplaatsen in zuidelijke richting ten behoeve van een nieuw aan te leggen uitweg.

Een en ander zoals aangegeven in de van dit verkeersbesluit deel uitmakende situatietekening.

Bezwaar

Iedereen belanghebbende kan binnen 6 weken na de dag van bekendmaking van dit besluit een gemotiveerde zienswijze indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Het college neemt na afloop van de periode waarin zienswijzen kunnen worden ingediend een definitief besluit.

Tegen dit besluit kan iedereen belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend beroep indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

Gedurende de termijn voor het indienen van een zienswijze alsmede de tijd voor het indienen van beroep ligt het besluit ter inzage bij de publieksbalie.

 

Naar boven