Bestemmingsplan ‘Van den Berch van Heemstedeweg 17, Voorhout’ vastgesteld

Logo Teylingen

De gemeenteraad van Teylingen heeft op 26 september 2019 het bestemmingsplan ‘Van den Berch van Heemstedeweg 17, Voorhout’ met identificatienummer NL.IMRO.1525.BP2018TEY01051-VA01 ongewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen.

Plangebied

Het plangebied betreft het perceel Van den Berch van Heemstedeweg 17 en 17a in Voorhout.

Inhoud plan

Het voornemen is om op de locatie Van den Berch van Heemstedeweg 17 in Voorhout een ander bedrijf te vestigen. Voorheen was op deze locatie een dierenpension gevestigd en het nieuwe voornemen is om er een softwareontwikkelingsbedrijf te starten. Aangezien de huidige bedrijfswoning aan de Van den Berch van Heemstedeweg 17 in Voorhout niet noodzakelijk is voor het achterliggende bedrijf dient de bedrijfswoning te worden omgezet naar een burgerwoning. De ontwikkeling past echter niet in het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied Teylingen’, omdat het niet mogelijk is een burgerwoning te realiseren binnen een bedrijfsbestemming. Hiervoor dient de bestemming te worden gewijzigd. Het voorontwerpbestemmingsplan is voorgelegd aan de vooroverlegpartners en heeft voor inspraak ter inzage gelegen. In totaal zijn er vier vooroverlegreacties ontvangen van de overlegpartners en is één inspraakreactie ingediend. Geen van de reacties gaf aanleiding om het bestemmingsplan aan te passen. Vervolgens is het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gegaan. Hierop zijn geen zienswijzen ontvangen.

Inhoudelijk is het bestemmingsplan gericht op het mogelijk maken van een softwareontwikkelingsbedrijf en een burgerwoning op het perceel Van den Berch van Heemstedeweg 17 in Voorhout.

Ter inzage

Het raadsbesluit met het vastgestelde bestemmingsplan ligt van donderdag 10 oktober 2019 tot en met donderdag 21 november 2019 ter inzage.

Inzien

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan inzien op het Gemeentekantoor in Sassenheim.

De digitale versie van dit vastgestelde bestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.teylingen.nl onder– ‘Bouwen en Wonen’ – ‘Bestemmingsplannen’ – ‘Ter inzage’ – ‘bestemmingsplan ‘Van den Berch van Heemstedeweg 17, Voorhout’’ vindt u een link naar het digitale vastgestelde bestemmingsplan. Daarnaast vindt u een link naar de authentieke digitale bestanden.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden gedurende de periode van vrijdag 11 oktober 2019 tot en met donderdag 21 november 2019 beroep instellen bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Gelet op de ongewijzigde vaststelling geldt dit alleen voor:

 

  • 1.

    Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan “Van den Berch van Heemstedeweg 17, Voorhout” naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

 

Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening doen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

 

Het vaststellingsbesluit treedt op vrijdag 22 november 2019 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Jan den Braber van het Domein Ruimte via telefoonnummer 14 0252 of via de e-mail: j.denbraber@hltsamen.nl

Naar boven