Vastgesteld bestemmingsplan Wezep, Stationsweg 95 en besluit Hogere waarde

Logo Oldebroek

Het college van B&W van Oldebroek maakt bekend dat de gemeenteraad op 27 september 2019 het bestemmingsplan Wezep, Stationsweg 95 ongewijzigd  heeft vastgesteld (conform artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening). De Hogere waarde is ook vastgesteld.

 

Doel van het plan

Het bestemmingsplan Wezep, Stationsweg 95 legt de juridisch-planologische basis om de maatschappelijke bestemming van het perceel Stationsweg 95 te Wezep om te zetten naar een woonbestemming. Het plan omvat de bouw van tien toekomstbestendige seniorenwoningen zonder gas en “nul-op-de-meter” principe. Met de functiewijziging van de bestemming wordt beoogd de ruimtelijke kwaliteit ter plekke te verbeteren. Om dit plan mogelijk te maken moet het geldende bestemmingsplan ‘ Wezep West 2011’ worden gewijzigd.

 

Hogere waarde

Op grond van de het Besluit geluidhinder mag het weggeluid bij de gevels van nieuwe woningen niet hoger zijn dan 48 decibel. Het geluidsniveau op de verschillende gevels van de nieuwe woningen op het perceel stationsweg 95 in het bestemmingsplan bedraagt echter maximaal 61 decibel. Burgemeester en wethouders zijn in verband daarmee van plan om voor bedoelde woningen een hogere geluidsbelasting toe te staan van maximaal 61 decibel.

 

Inzien

Van 9 oktober tot en met 20 november 2019 ligt het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit Hogere waarde ter inzage. U kunt de stukken inzien op:

- www.oldebroek.nl/bestemmingsplannen

- het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek

 

Beroep bestemmingsplan

Tijdens de inzagetermijn kunt u beroep indienen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag als u: 

- een belanghebbende bent die op tijd een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;

- een belanghebbende bent aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij geen zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad (conform artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht).

 

Beroep Hogere waarde 

Tijdens de inzagetermijn kunt u beroep indienen tegen de vaststelling van het besluit Hogere waarden bij Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag als u:

- een belanghebbende bent die op tijd een zienswijze bij het college van B&W heeft ingediend;

- een belanghebbende bent aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij geen zienswijze heeft ingediend bij het college van B&W (conform artikel 110c van de Wet geluidhinder juncto afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht).

 

Inwerkingtreding 

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 21 november 2019. Tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend. Het bestemmingsplan treedt dan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven