Hollands Kroon - Week 40 Hogere Waarde Wet geluidhinder voor de bouw van acht woningen aan Koningin Wilhelminaweg 13 t/m 20 e Slootdorp

Logo Hollands Kroon

Besluit genomen door: college van burgemeester en wethouders

Grondslag: artikel 83 jo artikel 110a van de Wet geluidhinder en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht

Onderwerp: Hogere waarde Wet geluidhinder

Plangebied: Koningin Wilhelminaweg 13 t/m 20 Slootdorp WM

 

Verzoek hogere waarde Wet geluidhinder voor de bouw van acht woningen aan Koningin Wilhelminaweg 13 t/m 20 Slootdorp .

Bij de gemeente Hollands Kroon is een verzoek ingediend ter vaststelling van een hogere waarde voor de bouw van acht nieuwe woningen voor het perceel Koningin Wilhelminaweg 13 t/m 20. Het plangebied is gelegen binnen de geluidzone van de Koningin Wilhelminaweg 13 t/m 20 te Slootdorp.

Alle wegen, met uitzondering van de 30 km/uur wegen, zijn, op basis van de Wet geluidhinder, voorzien van een geluidzone. Nieuwe geluidgevoelige bestemmingen, zoals woningen, welke binnen een dergelijke zone langs een weg zijn gelegen, dienen op een zodanige afstand hiervan te zijn gelegen dat de geluidbelasting niet te hoog wordt (de zogenaamde ‘voorkeursgrenswaarde’ die de Wet geluidhinder stelt).

Uit het akoestisch onderzoek, dat in het kader van het bouwplan is uitgevoerd, blijkt dat, als gevolg van het wegverkeer op de Koningin Wilhelminaweg, een hogere geluidbelasting optreedt, dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB zoals aangegeven in de Wet geluidhinder.

De geluidbelasting op de gevel van de woningen is, met een geluidbelasting van ten hoogste 63 dB Lden, echter lager dan de in de Wet geluidhinder aangegeven maximale ontheffingswaarde.

Het college van burgemeester en wethouders is van plan om voor beide woningen, op grond van artikel 83 jo artikel 110a van de Wet geluidhinder, een hogere waarde vast te stellen van ten hoogste 51 dB Lden.

 

Ter inzage

 

De stukken van dit besluit liggen met ingang van 3 oktober 2019 gedurende zes weken ter inzage. Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken kunt u opvragen via ro@hollandskroon.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 321 5000.

 

Gedurende de termijn van ter inzage legging kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders. Uw schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Hollands Kroon, postbus 8, 1760 AA Anna Paulowna. Wij verzoeken u boven aan de brief te vermelden 'zienswijze ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder nieuwbouw 8 woningen Koningin Wilhelminaweg 13 t/m20 Slootdorp'. Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid een mondelinge zienswijze naar voren te brengen, dan kunt u binnen de genoemde termijn van zes weken een afspraak maken met het team RO via telefoonnummer 088 321 5000. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

 

Beroep

 

Belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend, kunnen tegen dit besluit op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken, binnen de termijn van ter inzage legging, beroep instellen bij de Rechtbank Noord-Holland, sector bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem.

 

 Voorlopige voorziening

 

Als u vindt dat, zolang nog niet op uw beroepschrift is beslist, deze beschikking nog niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de voorzieningenrechter van de rechtbank in Haarlem een schorsing/voorlopige voorziening vragen. Het adres is: Postbus 1621, 2003 BR Haarlem. Een schorsing/voorlopige voorziening kunt u alleen vragen als u tegelijk ook beroep heeft ingesteld. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang.

 

 Kosten

 

Aan het instellen van beroep en het vragen van een schorsing/voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht). Dit zijn soms aanzienlijke bedragen, kijkt u eerst voor informatie op www.rechtspraak.nl bij ‘griffierecht bestuursrecht’.

 

Naar boven