Verkeersbesluit voor het aanbrengen van een doorgetrokken streep (fileproofmarkering) op rijksweg 73 tussen rijstrook 1 en rijstrook 2, tussen km 63.000 (Li) en km 62.500 (Li), in de gemeente Venray.

Logo Rijkswaterstaat

 

Nummer: RWS-2019/3373

RECTIFICATIE

Op 20 september 2019 is per abuis alleen de bekendmaking van onderstaand verkeersbesluit gepubliceerd in de Staatscourant.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT

BESLUIT

om een doorgetrokken streep (fileproofmarkering) aan te brengen op rijksweg 73, tussen rijstrook 1 en rijstrook 2, tussen km 63.000 (Li) en km 62.500 (Li), in de gemeente Venray, om de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer te verbeteren.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

Aanvraag/inleiding

Op 16 juli 2019 is een aanvraag ontvangen van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, district Zuid-Oost, waarin wordt gevraagd om een verkeersbesluit te nemen waarmee wordt geregeld dat er een doorgetrokken streep (fileproofmarkering) wordt aangebracht op rijksweg 73 tussen rijstrook 1 en 2 tussen km 63,000 en km 62,500 (Li) in de gemeente Venray.

Wettelijke basis

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 (hierna Wvw) moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van verkeerstekens en verkeersborden, zoals benoemd in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (hierna BABW), voor zover daardoor een verbod of gebod wordt ingesteld of gewijzigd.

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder a, van de Wvw ben ik bevoegd dit besluit te nemen.

Doel

Om de verkeersveiligheid en doorstroming van het verkeer te verbeteren bij de, volgens normen van ontwerp en aanleg autosnelwegen, te korte invoegstrook zal een doorgetrokken streep (fileproofmarkering) worden aangebracht op rijksweg 73 tussen rijstrook 1 en 2 tussen km 63.000 en km 62.500 (Li) in de gemeente Venray.

Maatregelen

De uit te voeren werkzaamheden bestaat uit het aanbrengen van een doorgetrokken streep, op rijksweg 73 tussen rijstrook 1 en 2, tussen km 63.000 en km 62.500 (Li) in de gemeente Venray. Door deze maatregelen wordt het wegbeeld rustiger wat het wegverkeer ten goede komt.

Motivering

Uit het oogpunt van:

- het verzekeren van de veiligheid op de weg;

- beschermen van de weggebruikers en passagiers;

- het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

- het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;

- het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade alsmede de

gevolgen voor het milieu, bedoeld in de Wet milieubeheer;

- het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de

functie van objecten of gebieden;

is het gewenst om, door middel van het aanbrengen van een doorgetrokken streep (fileproofmarkering) tussen rijstrook 1 en 2 tussen km 63.000 en km 62.500 (Li) op rijksweg 73 in de gemeente Venray, de verkeersveiligheid te verbeteren door ter plekke van de te korte invoegstrook minder rijstrookwisselingen toe te staan tussen rijstrook 1 en rijstrook 2.

Hierdoor ontstaat er een grotere ruimte tussen de voertuigen op rijstrook 2 waardoor het invoegen vanaf de N270 en vervolgens toerit nummer 9 van rijksweg 73 wordt vergemakkelijkt. Minder turbulentie ter plaatse van de invoegstrook heeft tevens een gunstig effect op de doorstroming.

Wegtraject

De situatie is aangegeven op de bij dit besluit behorende situatietekening:

tekening ongenummerd, Rijksweg A73 fileproofmarkering tussen km 63.000 en km 62.500 (Li) in de gemeente Venray. Het betrokken weggedeelte is in beheer bij het Rijk en is gelegen in de gemeente Venray.

GEVOLGDE PROCEDURE

Overeenkomstig artikel 24 van het BABW is overleg gepleegd met de Regionale Politie Limburg te Maastricht.

Overeenkomstig artikel 25 van het BABW is overleg gepleegd met de gemeente Venray.

Het verkeersbesluit zal op 20 september 2019 in de Staatscourant worden gepubliceerd.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT,

namens deze,

hoofd Vergunningverlening

Rijkswaterstaat Zuid-Nederland,

P.A.M. Smeets

 

MEDEDELINGEN:

1. Informatie en bezwaar

Om te bepalen of u meer informatie wilt, kunnen de volgende vragen en aandachtspunten u helpen:

• Is de inhoud van het besluit duidelijk en is helder wat het concreet voor u betekent?

• Kunt u beoordelen of het besluit inhoudelijk juist is of niet? Of heeft u behoefte aan een toelichting?

• Kloppen de gegevens over u in het besluit en heeft u alle gegevens verstrekt?

Ook wanneer u andere vragen heeft over het besluit of de procedure, of wanneer u zich op een of andere manier heeft gestoord aan de wijze waarop bij de besluitvorming met u of uw belangen is omgegaan, kunt u contact opnemen.

Het besluit met de daarbij behorende stukken, ligt vanaf 23 september 2019 gedurende zes weken ter inzage bij:

• het kantoor van Rijkswaterstaat Zuid – Nederland, Avenue Ceramique 125 te Maastricht;

• het gemeentehuis van de gemeente Venray, Raadhyusstraat1 te Venray.

Bent u het niet eens met dit besluit?

Dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar maken. U moet hiervoor wel belanghebbende bij het besluit zijn. De volgende vragen en aandachtspunten kunnen u helpen bij het maken van bezwaar:

• Wat zijn de redenen dat u het met het besluit niet eens bent?

• Welk doel wilt u met uw bezwaar tegen het besluit bereiken? Wat verwacht u van Rijkswaterstaat?

• Is het u voldoende duidelijk wat een bezwaarprocedure inhoudt en weet u of u met een bezwaar uw

doel kunt bereiken? Kunt u uw doel op een andere, wellicht eenvoudigere wijze bereiken?

Wanneer u vragen heeft of wanneer u zich afvraagt of het indienen van een bezwaarschrift voor u de geschikte aanpak is, kunt u ook hiervoor contact opnemen met de in de beschikking vermelde contactpersoon. De contactpersoon kan met u overleggen over de te volgen procedure en u informeren over andere mogelijkheden die Rijkswaterstaat u eventueel biedt om tot een oplossing te komen.

Hoe maakt u bezwaar?

Om bezwaar te maken moet u, binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen. U kunt uw bezwaarschrift sturen naar de minister van Infrastructuur en Waterstaat, ter attentie van de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, afdeling Werkenpakket, Postbus 2232 3500 GE Utrecht.

In het bezwaarschrift moet in ieder geval het volgende staan:

• uw naam en adres, en liefst ook uw telefoonnummer;

• een duidelijke omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt (bijvoorbeeld door de datum

en het kenmerk van het besluit te vermelden of door een kopie mee te sturen);

• de reden waarom u bezwaar maakt;

• de datum en uw handtekening.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Dat betekent dat het besluit blijft gelden in de tijd dat uw bezwaarschrift in behandeling is. Als u dit niet wilt, bijvoorbeeld omdat het besluit onherstelbare gevolgen heeft voor u, dan kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Dit doet u door de Voorzieningenrechter van de rechtbank in het gebied waar u woont te vragen een voorlopige voorziening te treffen. Indien u niet zelf, maar namens een bedrijf of organisatie een verzoekschrift indient dan kunt u het verzoekschrift sturen naar de rechtbank in het gebied waar het bedrijf of de organisatie is ingeschreven. De rechtbank zal een griffierecht in rekening brengen.

Bij het verzoek moet voorts een afschrift van het bezwaarschrift worden overgelegd. Zo mogelijk wordt tevens een afschrift van de beschikking waarop het geschil betrekking heeft overgelegd.

Indiening kan ook via de site http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Vertaling

Indien het beroep- of verzoekschrift in een vreemde taal is gesteld en een vertaling voor een goede behandeling van het beroep of verzoek noodzakelijk is, dient de indiener zorg te dragen voor een vertaling.

Wat zijn de kosten?

Zowel in verband met de behandeling van beroep, als in verband met de behandeling van het verzoek om voorlopige voorziening, worden griffierechten geheven. Over de hoogte daarvan, de wijze waarop en de termijn waarbinnen u dit moet betalen krijgt u na het indienen van beroep c.q. het verzoek om voorlopige voorziening bericht van de rechtbank.

Naar boven