VOORONTWERPBESTEMMINGSPLAN ‘Crematorium Docfalaan Oss-2020’, Oss

Logo Oss

U kunt reageren op het voorontwerpbestemmingsplan ‘Crematorium Docfalaan Oss-2020’. Hieronder staat waarover het voorontwerpbestemmingsplan gaat. Ook geven wij informatie over een inloopbijeenkomst. Tot slot leest u hoe u kunt reageren op het voorontwerpbestemmingsplan.

 

Wat is een bestemmingsplan?

In een bestemmingsplan staat welke ruimtelijke functies (‘bestemming’) een gebied, terrein of een perceel grond heeft. Bijvoorbeeld wonen, natuur, recreatie of bedrijf. Ook regelt een bestemmingsplan of men op die grond mag bouwen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als u een vergunning vraagt om te bouwen. De gemeente kijkt dan of uw bouwplan in het bestemmingsplan past.

Een voorontwerpbestemmingsplan is een eerste versie van een bestemmingsplan. Daar kunnen burgers en bijvoorbeeld de provincie en het waterschap op reageren. De gemeente past het plan dan eventueel aan. Daarna doorloopt het bestemmingsplan de wettelijke vaststellingsprocedure.

Waar gaat het voorontwerpbestemmingsplan ‘Crematorium Docfalaan Oss-2020’ over?

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Crematorium Docfalaan Oss-2020’ gaat over het mogelijk maken van een uitvaartcentrum. Het bestaande mortuarium aan de Docfalaan 2  in Oss wordt uitgebreid met een crematorium en aula. De voormalige burgerwoning aan de Docfalaan 12 wordt de bedrijfswoning van het uitvaartcentrum.

U kunt het voorontwerpbestemmingsplan bekijken

U kunt van donderdag 10 oktober tot en met woensdag 20 november 2019 de volgende stukken bekijken:

  • 1.

    het voorontwerpbestemmingsplan

  • 2.

    andere stukken over het voorontwerpbestemmingsplan, zoals de toelichting

 

U kunt deze stukken bekijken:

  • 1.

    op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

  • 2.

     (op papier en digitaal) bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss; de balie is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, op donderdag tot 20.00 uur

 

De bronbestanden van het voorontwerpbestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op https://digitaleplannen.nl/0828/.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0828.BPcrematoriumdocfl-VO01.

 

De gemeente houdt een inloopbijeenkomst

De gemeente houdt op 22 oktober 2019 een inloopbijeenkomst. U bent daar van harte welkom. U kunt dan het plan bekijken. Ook kunt u daar vragen over stellen aan ambtenaren van de gemeente.

 

De inloopbijeenkomst is op 22 oktober in de Raadszaal op het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 te Oss, en duurt van 19.00 tot 21.00 uur.

 

U kunt reageren op het voorontwerpbestemmingsplan

U kunt reageren (inspreken) op het voorontwerpbestemmingsplan. Dat kan als u in Oss woont of gevestigd bent. Ook kunt u reageren als u een belang bij het voorontwerpbestemmingsplan hebt.

 

U kunt reageren van donderdag 10 oktober tot en met woensdag 20 november 2019 U kunt dit schriftelijk doen of mondeling. Let op: u kunt niet per e-mail reageren.

 

Wilt u mondeling reageren? Maak hiervoor dan op tijd een afspraak met N. van Zuijlen of K. van Rossem van de afdeling RO, via telefoonnummer 14 0412.

 

Wilt u schriftelijk reageren? Stuur dan een brief aan:

 

Burgemeester en wethouders van Oss

Afdeling RO

Postbus 5

5340 BA OSS

 

Geef in uw brief aan dat deze over het voorontwerpbestemmingsplan ‘Crematorium Docfalaan Oss-2020’ gaat. Geef ook aan waarom u het wel of niet eens bent met het voorontwerpbestemmingsplan.

 

Wat gebeurt er na het voorontwerpbestemmingsplan?

Het gaat hier om een voorontwerpbestemmingsplan. Dat wil zeggen: de eerste versie van een nieuw bestemmingsplan. U kunt daar nu op reageren. Daarna maakt de gemeente een nieuwe versie: het ontwerpbestemmingsplan. Ook daar kunt u dan weer op reageren. Daarna stelt de gemeenteraad het bestemmingsplan pas definitief vast. De wet regelt dit zo.

 

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Bel dan met N. van Zuijlen of K. van Rossem van de afdeling RO, telefoonnummer 14 0412.

 

Naar boven