Vastgesteld bestemmingsplan ‘Woningbouwplanning fase 1 en 2’

Logo Oude IJsselstreek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek maken bekend dat de gemeenteraad op 26 september 2019 het bestemmingsplan ‘Woningbouwplanning fase 1 en 2’ (NL.IMRO.1509.BP000158-VA01), gewijzigd heeft vastgesteld en heeft besloten geen exploitatieplan vast te stellen. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar de ‘Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen’, die onderdeel uitmaakt van het vaststellingsbesluit.

Plangebied en inhoud van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is van toepassing op diverse locaties, allen vallend onder de bepalingen van de Beleidsnotitie Woningbouwplanning Oude IJsselstreek. Voor locaties waar binnen de gestelde vervaldatum geen gebruik van de woningbouwmogelijkheid is gemaakt, geldt dat deze middels dit bestemmingsplan geschrapt wordt. Voor enkele locaties uit dit bestemmingsplan geldt dat er nog voor de gestelde vervaldatum een omgevingsvergunning is aangevraagd en verleend voor de bouw van één of meerdere woningen. Voor deze locaties voorziet dit bestemmingsplan in een aanpassing naar de vergunde situatie.

Inzage

Het vastgesteld bestemmingsplan ‘Woningbouwplanning fase 1 en 2’ ligt van 10 oktober 2019 tot en met 21 november 2019 voor ieder­een ter inzage. Wanneer u het bestemmingsplan in het gemeentehuis wilt inzien, kunt u hiervoor een afspraak maken bij Balie vergunningen. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar (0315) 292 292 of een e-mail sturen naar balievergunningen@oude-ijsselstreek.nl. Het bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl wanneer u zoekt op de naam van het bestemmingsplan. In het gemeentehuis kunt u het bestemmingsplan zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

Beroep

Tijdens de ter inzage termijn kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Van deze beroepsmogelijkheid kan alleen gebruik worden gemaakt door;

• belanghebbenden die een zienswijze indienden;

• belanghebbenden, die aan kunnen tonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om bij de gemeenteraad een zienswijze in te dienen;

• een belanghebbende, die bedenkingen heeft tegen de onderdelen die bij de vaststelling zijn gewijzigd.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking op 22 november 2019, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingesteld beroep een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet inwerking voordat op het beroep is beslist.

 

Naar boven