Bestemmingsplan Thorbeckelaan 16 – 102 en hogere grenswaarden

Logo Assen

[Burgemeester en wethouders van Assen maken, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 12 september 2019 het bestemmingsplan Thorbeckelaan 16 – 102 met het identificatie nummer NL.IMRO.0106.02BP20171000U-C001 ongewijzigd heeft vastgesteld.

 

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de herstructurering van de Oude Molenbuurt en maakt vervangende nieuwbouw in het plangebied mogelijk. Het programma van dit gebied bestaat uit de bouw van dertig grondgebonden rijwoningen. Om dit mogelijk te maken worden er twee blokken met in totaal 44 duplexwoningen gesloopt.

 

Hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Uit onderzoek is gebleken dat als gevolg van het verkeer op de Thorbeckelaan de geluidbelasting op de gevels van een aantal woningen niet geheel voldoet aan de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder. Omdat ook is gebleken dat geluidsreducerende maatregelen niet mogelijk en/of doelmatig zijn, heeft het college voor de overschrijdingen hogere grenswaarden verleend.

Ter inzage

Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden - beiden met bijbehorende stukken - liggen van woensdag 2 oktober tot en met dinsdag 12 november 2019 ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het Stadhuis, Noordersingel 33. U kunt de stukken van het bestemmingsplan ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Vanaf de eerstvolgende dag na de dag van terinzagelegging kan gedurende zes weken tegen het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden beroep worden ingesteld door een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet- tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad resp. het college naar voren heeft gebracht.

Beroepschriften moeten schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het betreffende besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Assen, 1 oktober 2019

Naar boven