Omgevingsvisie gemeente Gennep ´Samen maken we Gennep´

Logo Gennep

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gennep maken bekend dat de gemeenteraad op 23 september 2019 de omgevingsvisie gemeente Gennep ´Samen maken we Gennep´ heeft vastgesteld. Het identificatienummer(IDN) van de omgevingsvisie is ´NL.IMRO.0907.ST19090OMGVISIEALG-VA01´.

In de afgelopen jaren is veel veranderd op het gebied van de rol van de overheid, demografie, duurzaamheid, economie en dergelijke. Daarom is er behoefte aan een streep op de horizon waar naartoe kan worden gewerkt. De omgevingsvisie bepaalt in welke richting de gemeente Gennep zich de komende 15 jaar wil ontwikkelen. De omgevingsvisie is ook een inspiratiebron voor ruimtelijke initiatieven en om met elkaar de dialoog aan te gaan.

De omgevingsvisie geldt voor het gehele grondgebied van de gemeente en dient mede ter vervanging van de op 15 februari 2012 vastgestelde Structuurvisie buitengebied gemeente Gennep -Borging Kwaliteitsmenu- en de op 8 oktober 2013 vastgestelde Structuurvisie woningbouw in kernen -Borging Kwaliteitsmenu-.

Inwerkingtreding en inzage.

De omgevingsvisie gemeente Gennep ´Samen maken we Gennep´ treedt een dag na bekendmaking in werking. Tegen het raadsbesluit tot vaststelling van de omgevingsvisie is geen bezwaar of beroep mogelijk.

De omgevingsvisie met bijbehorende stukken kunt u op de volgende manier raadplegen:

  • 1. Digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl of www.gennep.nl

  • 2. Bij het Klantcontactcentrum van de gemeente Gennep, Ellen Hoffmannplein 1 in Gennep.

 

Burgemeester en wethouders van Gennep,

9 oktober 2019

Naar boven