Voorontwerpbestemmingsplan Reconstructie Vennewatersweg

Logo Heiloo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heiloo maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan Reconstructie Vennewatersweg met ingang van donderdag 3 oktober 2019 ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

Gemeente Heiloo is voornemens de Vennewatersweg te reconstrueren. De Vennewatersweg moet gaan dienen als ontsluiting voor twee nieuwbouwwijken te weten, Zuiderloo en Zandzoom. In de bestaande situatie is de Vennewatersweg niet geschikt de verwachte verkeersstromen te verwerken. De weg moet daarom geschikt worden gemaakt voor een grotere verkeersintensiteit. De reconstructie past niet in de huidige regels van het bestemmingsplan Zandzoom en het bestemmingsplan Zuiderloo omdat ten gevolge van de reconstructie enkele wegdelen buiten de bestemming 'verkeer' komen te liggen. Er is daarom gekozen om een nieuw bestemmingsplan op te stellen welke de reconstructie planologisch mogelijk moet maken.

Waar en wanneer kunt u stukken inzien?

Het voorontwerpbestemmingsplan en de hierbij behorende stukken zijn met ingang van donderdag 3 oktober tot en met woensdag 13 november 2019 in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder planID NL.IMRO.0399.BPVennewatersweg-0201. Daarnaast ligt het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage:

  • in het gemeentehuis van Heiloo

  • de bibliotheek van Heiloo, Westerweg 250

Inloopbijeenkomst

Op donderdag 17 oktober 2019 vindt een inloopbijeenkomst plaats. U kunt tijdens deze inloopavond het (voorontwerp)bestemmingsplan / plan inzien, vragen stellen en eventueel een inspraakreactie indienen. Informatie over plaats en tijd vindt u op de website van gemeente Heiloo.

Hoe kunt u reageren?

U kunt op de informatiebijeenkomst reageren door het invullen van een inspraakformulier. Daarnaast kunt u, onder vermelding van inspraakreactie bestemmingsplan Reconstructie Vennewatersweg, tot en met woensdag 13 november 2019 schriftelijk een reactie sturen aan burgemeester en wethouders van de gemeente Heiloo, postbus 1, 1850 AA Heiloo of per e-mail aan sandrajager@debuch.nl. Ook is het mogelijk een mondelinge reactie in te dienen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met mevrouw Sandra Jager van het team Plannen en Projecten, tel. 088 909 7508. Anonieme reacties laten we buiten behandeling.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Steven van Haastrecht van het Team Plannen en Projecten, gemeente Heiloo, tel. 088 909 of via e-mail stevenvanhaastrecht@debuch.nl

 

Heiloo, 2 oktober 2019

Naar boven