Ongewijzigd vastgesteld bestemmingsplan woonzorgcomplex “De Voorde” in Coevorden

Logo Coevorden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maken op grond van het bepaalde in de artikelen 3.8 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 24 september 2019 het bestemmingsplan woonzorgcomplex “De Voorde” in Coevorden ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het terrein van “De Voorde” te Coevorden. Het plangebied is in de huidige situatie bebouwd met een woonzorgcomplex, met onder meer zorgeenheden en inleunwoningen, en daarnaast 56 aanleunwoningen verdeeld over meerdere kleine eenheden.

De zorgeenheden van het complex voldoen niet meer aan de behoeften en eisen van deze tijd. Hetzelfde geldt voor de aanleunwoningen. Omdat de resultaten en de kosten van het opwaarderen van deze bebouwing niet opwegen tegen die van sloop en nieuwbouw, heeft initiatiefnemer besloten bebouwing te slopen en nieuwbouw te plegen.

De sloop wordt bovendien aangegrepen als een kans om de ruimtelijke kwaliteit van het plangebied en de aangrenzende gebieden te vergroten, de relatie met de omgeving te versterken en een beter bij de huidige woonzorgvraag passende woon- en leefomgeving te bieden.

Het plan gaat uit van de nieuwbouw van 51 grondgebonden huurwoningen (levensloopgeschikt met mogelijkheid voor zorg) en de afronding van (de kop van) de complexmatige bebouwing met 3 appartementen (nieuwe inleunwoningen) en circa 800 m2 aanvullende voorzieningen.

Het plan kent de volgende mutaties ten opzichte van de huidige situatie:

  • het aantal zorgeenheden neemt met 103 eenheden af tot nul;

  • het aantal grondgebonden woningen neemt met 5 woningen af tot 51;

  • het aantal inleunwoningen neemt met 3 woningen toe tot 45;

  • de aanvullende functies nemen in oppervlak af met circa 1.550 m2;

De ontwikkelingen passen niet binnen het geldende bestemmingsplan, omdat deels buiten het bebouwingsvlak wordt gebouwd. Om de gewenste ontwikkeling mogelijk te maken, is daarom dit bestemmingsplan opgesteld.

Raadplegen stukken

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken kan op afspraak op werkdagen vanaf 2 oktober 2019 tot en met 12 november 2019 worden ingezien in het Klantcontactcentrum Hof van Coevorden, Kasteel 1 te Coevorden.

Het bestemmingsplan met bijlagen is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Ingevolge artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tegen het gecoördineerde besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en verlening van de omgevingsvergunning kan gedurende de beroepstermijn (tot en met 12 november 2019) door de volgende personen en/of instanties beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

-Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

-Iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was tijdig een zienswijze in te dienen.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening worden griffierechten geheven.

Inwerkingtreding

De besluiten treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Coevorden, 1 oktober 2019.

Naar boven