Bekendmaking lijst categorieën van gevallen (Wabo) en Bekendmaking delegatiebesluit (Wro)

Logo Grave

 

Het college van burgemeester en wethouders maakt het volgende bekend.

In de vergadering van 16 september 2019 heeft de gemeenteraad besloten de bij besluit d.d. 14 december 2010 vastgestelde lijst van categorieën van gevallen bij ruimtelijke projecten waarvoor geen Verklaring van geen bedenking van de gemeenteraad nodig is aan te vullen met projecten die zien op het geheel of gedeeltelijk vernieuwen, veranderen, vervangen en uitbreiden van bestaande sportvoorzieningen.

In de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) is bepaald dat als een aanvraag om een omgevingsvergunning in strijd is met het bestemmingsplan, het college van burgemeester en wethouders daaraan alleen medewerking kan verlenen als de gemeenteraad een zogenaamde ‘Verklaring van geen bedenkingen’ heeft afgegeven.

De gemeenteraad kan hiervan afzien door categorieën van gevallen aan te wijzen. Als een aanvraag om een omgevingsvergunning binnen de reikwijdte van deze lijst valt, hoeft er door het college van burgemeester en wethouders géén ‘Verklaring van geen bedenkingen’ bij de gemeenteraad te worden aangevraagd.

In zijn vergadering van 14 december 2010 heeft de gemeenteraad besloten in een aantal gevallen van het recht om een dergelijke verklaring af te geven, af te zien en ten behoeve daarvan categorieën van gevallen aan te wijzen. Met het besluit van 16 september 2019 zijn de categorieën dus aangevuld.

Het besluit van 16 september 2019 treedt in werking op de dag nadat het besluit is bekendgemaakt.

Grave, 1 oktober 2019

 

Naar boven