Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Nijmegen Ruimte voor de Waal - 6 (Oosterhoutsedijk 25), Lent (Nijmegen)

Logo Nijmegen

De Raad van de gemeente Nijmegen heeft, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, bij besluit van 25 september 2019 het bestemmingsplan Nijmegen Ruimte voor de Waal - 6 (Oosterhoutsedijk 25) gewijzigd vastgesteld.

Het plangebied omvat het perceel Oosterhoutsedijk 25 in Lent. De betrokken percelen staan kadastraal bekend als Gemeente Lent Sectie G, nummers 1530, 1531, 1905, 1907 en 287. Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt een verzoek tot herziening van het bestemmingsplan voor nieuwbouw van één woning op ongeveer dezelfde plek als van het bestaande woonhuis en het bijgebouw. Om het nieuwe bouwplan te realiseren is een verlegging van het bouwvlak en het verhogen van de maximum goothoogte naar 10 m nodig. Onderhavig bestemmingsplan voorziet hierin.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsvoorstel.

Inzage

Het bestemmingsplan, het raadsvoorstel, het raadsbesluit en de overige bijbehorende stukken, liggen van donderdag 3 oktober 2019 tot en met donderdag 14 november 2019 ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 30 te Nijmegen.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BP21006-VG01

Beroep

Belanghebbenden die het met het bovenstaande besluit niet eens zijn en die in de voorprocedure tijdig hun zienswijze hebben ingediend, alsmede de belanghebbende die niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingediend, kunnen in de periode van vrijdag 4 oktober 2019 tot en met donderdag 14 november 2019 beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Tegen de wijzigingen die door de Raad zijn aangebracht, kan door alle belanghebbenden beroep worden ingesteld.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde gewijzigde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten kan een belanghebbende een voorlopige voorziening aanvragen. Een dergelijk - gemotiveerd - verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Digitaal

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in de dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.

Naar boven