Vaststelling bestemmingsplan Gouwpark

Logo Zaanstad

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 19 september 2019 het bestemmingsplan Gouwpark, GML-bestand: NL.IMRO.0479.STED3861BP-0301, raadsbesluit 2019/18457, met bijbehorende stukken, ten opzichte van het ontwerp gewijzigd heeft vastgesteld. Ook is besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Planinhoud en locatie

Op de voormalige ZMC-locatie te Zaandam zijn de gebouwen van het oude ziekenhuis gesloopt. Het vrijkomende terrein wordt benut voor woningbouw. Het woningbouwplan bestaat uit maximaal 250 woningen en behoort tot de Top 16 woningbouwplannen van de gemeente Zaanstad. Het programma gaat uit van een divers woningaanbod met grondgebonden woningen en appartementen. Minimaal 30% van de te realiseren woningen komt in de categorie sociale huur.

Het plangebied ligt in Zaandam en wordt begrensd door

- het nieuwe ZMC in het noorden;

- De Gouw in het oosten

- de Heijermansstraat in het westen en

- het Burgemeester in 't Veldpark in het zuiden

 

Besluit hogere waarden geluid

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat zij op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder, op 3 september 2019 hogere waarden hebben vastgesteld voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting. Een deel van het plangebied ligt binnen de wettelijke zone voor het wegverkeerslawaai van de Heijermansstraat. Uit uitgevoerd akoestisch onderzoek blijkt, dat voor een aantal van de te bouwen woningen de geluidbelasting als gevolg van het wegeverkeerslawaai bedraagt hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 50dB(A) die geldt voor nieuwe woningen. Daarom is voor deze woningen een hogere grenswaarde vanwege wegverkeerslawaai vastgesteld.

Inzage

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen van donderdag 3 oktober 2019 tot en met donderdag 14 november 2019 op de volgende wijzen ter inzage:

 

Daarnaast liggen het raadsbesluit, het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden geluid gedurende bovengenoemde periode op de volgende wijzen ter inzage:

  • als pdf bestand op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘bestemmingsplan’);

  • in papieren vorm bij de balie van Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden maandag, woensdag en donderdag van 8.30 -16.00 uur, dinsdag van 13:30 tot 16:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur. Aanbevolen wordt om eerst telefonisch een afspraak te maken: tel. 14075.

Beroep bestemmingsplan

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

Belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen ten aanzien van het ontwerp hebben ingediend;

Belanghebbenden ten aanzien van door de gemeenteraad in het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp aangebrachte wijzigingen.

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening kan alleen als ook een beroepschrift is ingediend.

Op het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Pro forma ingediende beroepen zijn niet toegestaan. In het beroepschrift moet worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Beroep be sluit Hogere Waarden geluid.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling van de hogere waarden geluid beroep worden ingesteld door:

Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze ten aanzien van het ontwerpbesluit hebben ingediend.

 

Beroepschriften moeten worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Meer informatie over beroep en schorsing staat op de website: www.raadvanstate.nl .

 

 

 

 

 

Zaandam, 2 oktober 2019

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven