Bestemmingsplan “Woonwijken Kampen, 2e herziening Beyerinckstraat 4 en 6”

Logo Kampen

Het college maakt bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 19 september 2019 het bestemmingsplan “Woonwijken Kampen, 2e herziening Beyerinckstraat 4 en 6” gewijzigd heeft vastgesteld.

Plan

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om ter plaatse van het voormalig schoolgebouw een appartementencomplex voor 20 wooneenheden te bouwen.

Wijziging

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld. Over het ontwerpbestemmingsplan zijn bij de gemeenteraad zienswijzen naar voren gebracht, welke zijn beantwoord in een zienswijzereactienota. De zienswijzen hebben geleid tot een aanpassing van het erfinrichtingsplan. De in het erfinrichtingsplan opgenomen zomereik in het voorerf wordt vervangen door een cultivar van de zomereik, de ‘Quercus Robur Cristata'. Dit is een middelgrote boom met een ronde, halfopen kroon. Deze boom wordt maximaal 10 meter hoog en breed en groeit langzamer dan de eerder voorgestelde boomsoort. Deze wijziging is op het erfinrichtingsplan verwerkt.

Inzage

Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ligt met ingang van woensdag 2 oktober 2019 tot en met 13 november 2019 tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage in het stadhuis. Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0166.00991261-VB01.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan hebben kenbaar gemaakt:

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • 3.

    belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijziging die, bij de vaststelling door de gemeenteraad, in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het voornoemde adres.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien het verzoek om voorlopige voorziening tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven