Vaststelling wijzigingsplan “Snelfietsroute F15, Huis Rijswijk”, gemeente Duiven

Logo Duiven

Burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven maken bekend dat op 17 september 2019 is vastgesteld:

het wijzigingsplan “Snelfietsroute F15, Huis Rijswijk”

Het wijzigingsplan heeft als doel een optimalisatie in het huidige tracé van Snelfietsroute F15 juridisch-planologisch mogelijk te maken door een wijziging aan te brengen in de verbeelding van het bestemmingsplan. Het betreft een nieuwe ligging van de ‘bocht’ rondom Huize Rijswijk. In het huidige tracé loopt deze bocht grotendeels over de gronden van het rijksmonument. In de beoogde nieuwe situatie wordt de bocht verder naar het westen en noorden gesitueerd, waardoor het tracé van de snelfietsroute buiten de perceelgrenzen van Huis Rijswijk komt te liggen. Door deze optimalisatie krijgt rijksmonument Huis Rijswijk een verbeterde en toekomstbestendige inpassing, zonder dat de bereikbaarheid en het gebruik van de snelfietsroute ingrijpend wordt gewijzigd.

Inzien

Het wijzigingsplan “Snelfietsroute F15, Huis Rijswijk” en het besluit tot vaststelling liggen met ingang van donderdag 3 oktober 2019 tot en met woensdag 13 november voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis bij het Loket omgevingsvergunning, Koning Willem-Alexanderplein 1 te Duiven.

Voor inzage van de stukken kunt u een afspraak maken met het Loket Omgevingsvergunning via omgevingsvergunning@1stroom.nl of via telefoonnummer 088 695 3000.

Daarnaast is het vastgestelde wijzigingsplan digitaal in te zien op http://0226.roview.net of op www.ruimtelijkeplannen.nl 

Het planidentificatienummer is: NL.IMRO.0226.WPBUITENGEBIED021-VS01

Beroep

Vanaf vrijdag 4 oktober 2019 tot en met donderdag 14 november kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019. 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad tegen het ontwerp bestemmingsplan;

  • belanghebbenden die aannemelijk kunnen maken redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen.

 

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Voor een schorsing dient binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening te worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Voor zowel het indienen van een beroepschrift, als een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten verschuldigd. De hoogte van deze griffierechten zijn te vinden via www.raadvanstate.nl.

 

Meer informatie

Voor vragen over deze publicatie of inzage in de stukken buiten openingstijden kunt u telefonisch een afspraak maken met de behandelend ambtenaar Ole van Beers via 088-695 3000 of per e-mail via o.vanbeers@1stroom.nl.

 

Naar boven