Ontwerpbestemmingsplan ‘Correctie Zeewaardig, fase 2’ ter inzage

Logo Noordwijk

Het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Correctie Zeewaardig, fase 2’ met plancode NL.IMRO.0575.BPZeewaardigCorr2-ON01 ter inzage ligt.

Plangebied

Het betreft de volgende locaties: Huis ter Duin (Koningin Astrid Boulevard 5), de strook Hoofdstraat (98-104)/ Palaceplein (7-13)/De Grent (10-36 en A.v.Royenstr 108), hoek Golfbaan/Wantveld (deel van Golfflat), de gebouwen tussen Olieburg/Noordzeestraat, Bomstraat 7-15, Parallel Boulevard 206-208, Trompstraat 3-11, Nieuwe Zeeweg 90-92, Schoolstraat 3-5 en de garageboxen op de percelen (betreft alle letters): Parallelboulevard 210-212 / Vuurtorenplein 12-14 / Golfbaan 1 en 93 / Trompstraat 1 / Abr. Van Royenstraat 100/ Gasthuissteeg 9A/B.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan biedt het juridisch en planologisch kader voor het corrigeren van de verbeelding van het bestemmingsplan Zeewaardig (moederplan) op diverse percelen. De regels van bestemmingsplan Zeewaardig blijven gelden, maar waar nodig worden aanduidingen e.d. aan de regels toegevoegd. De correctie is nodig, omdat uit het onderzoek naar het bestemmingsplan ‘Zeewaardig’ bleek dat op deze percelen de verbeelding niet aansloot bij het voorliggende bestemmingsplan of vergunde bouwmogelijkheden. In het bestemmingsplan Zeewaardig zijn onbedoeld ruimere bouwmogelijkheden opgenomen. Bijvoorbeeld een hogere goot- en/of bouwhoogte, een hoger bebouwingspercentage of een groter bouwvlak e.d.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Correctie Zeewaardig, fase 2' ligt vanaf woensdag 2 oktober tot en met dinsdag 12 november 2019 ter inzage in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42. Het plan is ook beschikbaar op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering: NL.IMRO.0575.BPZeewaardigCorr2-ON01

Wijzigingen t.o.v. het voorontwerpbestemmingsplan

In het ontwerpbestemmingsplan zijn enkele veranderingen aangebracht ten opzichte van het voorontwerp. Naast enkele aanpassingen van redactionele aard, zijn dit de voornaamste wijzigingen:

  • 1.

    Het ontwerpbestemmingsplan is ten opzichte van het voorontwerp aangepast op de locatie Gasthuissteeg 9A/B (locatie toegevoegd om bestaande vergunde situatie planologisch vast te leggen).

  • 2.

    Gat van Palace en Esplanade zijn niet meegenomen in het ontwerpbestemmingsplan.

Zienswijze indienen

Iedereen kan een zienswijze indienen. Dit moet binnen de termijn van de terinzagelegging (tot en met 12 november 2019) en kan mondeling, maar bij voorkeur schriftelijk (gemotiveerd en ondertekend) worden ingediend. Een zienswijze moet worden gericht aan: de gemeenteraad van Noordwijk, Postbus 298, 2200 AG Noordwijk, onder vermelding van “zienswijze ontwerpbestemmingsplan Correctie Zeewaardig, fase 2”. Voor een eventuele mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ontwikkeling, (071) 36 60 000.

Naar boven