Vooraankondiging voorbereiden (herstelde) bestemmingsplan “Bouw woning Laan van Heemstede (naast 60) in Puttershoek”

Logo Hoeksche Waard

Burgemeester en wethouders van Hoeksche Waard maken ter voldoening aan het bepaalde van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend, dat het (herstelde) bestemmingsplan ‘Bouw woning, Laan van Heemstede (naast 60), Puttershoek’ wordt voorbereid NL.IMRO.1963.BPvHeemstede-GU01.

Doel van het bestemmingsplan

Het plan is een zogenaamd postzegelbestemmingsplan dat voorziet in het mogelijk maken van een compensatiewoning op het perceel plaatselijk bekend onder de Laan van Heemstede ongenummerd naast nummer 60 te Puttershoek, kadastraal bekend onder Puttershoek, sectie E, nummer 273.

Uitspraak Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Op 5 juli 2018 heeft de toenmalige gemeenteraad van de gemeente Binnenmaas het bestemmingsplan ‘Bouw woning, Laan van Heemstede (naast 60), Puttershoek’ vastgesteld. Tegen dat besluit is beroep ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Bij uitspraak van 24 april 2019 heeft de Afdeling het beroep gegrond verklaard en daarmee het besluit van de gemeenteraad vernietigd. Zowel het voormalige bestemmingsplan als de uitspraak van de Afdeling kunt u raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl met de identificatienummer: NL.IMRO.0585.BPPTHLvHeemstedePTH-GU01.

Vooraankondiging voorbereiding (herstelde) ontwerpbestemmingsplan

In het herstelde ontwerpbestemmingsplan worden de geslaagde beroepsgronden gerepareerd. Momenteel wordt het ontwerpbestemmingsplan hierop voorbereid.

Deze bekendmaking is enkel een vooraankondiging. In deze fase is het niet mogelijk om een reactie in te dienen. Er liggen eveneens geen stukken ter inzage. Ook is het niet mogelijk voor onafhankelijke instanties om advies uit te brengen over dit voornemen. Als het bestemmingsplan in ontwerp gereed is voor inzage, wordt via een afzonderlijke publicatie in deze gemeenterubriek bekend gemaakt op welk moment het bestemmingsplan ter inzage wordt gelegd met de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen.

 

Naar boven