Bestemmingsplan Tongelresche Akkers 2019 en beeldkwaliteitsplan

Logo Eindhoven

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat vanaf 26 september 2019 het ontwerp van het bestemmingsplan Tongelresche Akkers 2019 en het beeldkwaliteitsplan Berckelbosch ter inzage liggen.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de actualisatie van het bestemmingsplan Tongelresche Akkers. Voor het bestaande/vergunde gebied van Tongelresche Akkers en voor de afbouw van een gedeelte van het te ontwikkelen gebied zijn het bestemmingsplan Tongelresche Akkers 2019 en het Beeldkwaliteitsplan(BKP) Berkelbosch opgesteld.

Aan de westzijde wordt het plangebied omringd door woonbebouwing (wijk Doornakkers) en bedrijventerrein. De spoorlijn Eindhoven-Weert vormt de oostelijke begrenzing. De zuidzijde van het plangebied wordt begrensd door het Eindhovensch Kanaal.

Beeldkwaliteitsplan Berckelbosch

Naast de beschrijving van de ruimtelijke mogelijkheden in het bestemmingsplan, is het wenselijk om ook de gewenste ruimtelijke en visuele kwaliteit van het gebied te beschrijven. Destijds is daarom voor deze nieuwe woningbouwlocatie in het stadsdeel Tongelre het beeldkwaliteitsplan Tongelresche Akkers vastgesteld. Het stedenbouwkundige inzicht ten aanzien van de invulling van de nog niet gerealiseerde plandelen zijn inmiddels gewijzigd. Enkele plandelen van het bestaande/vergunde deel van het gebied zijn in afwijking van het vigerend bestemmingsplan en van het beeldkwaliteitsplan gerealiseerd. Dit heeft geleid tot een actualisatie van het beeldkwaliteitsplan.

Inzage

Het ontwerp van het bestemmingsplan Tongelresche Akkers 2019 en het beeldkwaliteitsplan Berckelbosch liggen met ingang van donderdag 26 september 2019 tot en met woensdag 7 november 2019 ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het Inwonersplein (Stadskantoor), Stadhuisplein 10, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn op maandag van 9.00 tot 19.00 uur en op dinsdag t/m vrijdag van 09.00-16.30 uur.

Daarnaast kunt u het ontwerp van het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de directe link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0772.80259-0201

De bronbestanden kunt u vinden via:

https://www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80259-/NL.IMRO.0772.80259-0201/

Zienswijze

Tijdens de genoemde termijn is het voor iedereen mogelijk om een zienswijze in te dienen. Dit kan digitaal, schriftelijk of mondeling.

Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad van Eindhoven, t.a.v. het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening, postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.

Het digitaal indienen van een zienswijze kan uitsluitend met het formulier dat hiervoor beschikbaar is op de gemeentelijke website via de directe link www.eindhoven.nl/zienswijze. Zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend.

Een schriftelijke zienswijze moet zijn voorzien van een datum, naam, adres en handtekening. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen deze betrekking heeft.

Wilt u liever mondeling een zienswijze indienen dan dient u vóór 31 oktober 2019 een afspraak te maken met de heer A. Renwarin, telefoonnummer (040) 238 64 19.

Eindhoven 25 oktober 2019

Naar boven