Vaststellen wijzigingsplan ‘Bonrepas 15 en 15a, Vlist’

Logo Krimpenerwaard

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard maken overeenkomstig artikel 3.9.a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het vastgestelde wijzigingsplan ‘Bonrepas 15 en 15a, Vlist’ met ingang van 25 september 2019 gedurende zes weken ter inzage ligt.

 

Ligging en beschrijving van het plan

Het plangebied betreft het perceel aan de Bonrepas 15 en 15a in Vlist. Hier was eerst een veehouderij gevestigd en deze is al diverse jaren beëindigd. Voortzetting van deze agrarische bedrijfsvoering is vanwege schaalvergroting en strengere milieuregeling geen optie meer. De huidige eigenaar wil op locatie blijven wonen. Voor dit initiatief wordt gebruik gemaakt van een wijzigingsbevoegdheid op grond van artikel 3.7.2 uit het vigerende bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied (voormalige gemeente Vlist)’. Aan de huidige bestemming ‘agrarisch met waarden’ wordt de functieaanduiding ‘specifieke vorm van agrarisch met waarden – voormalig agrarisch bedrijf’ toegevoegd. Hierdoor wordt het gewenste gebruik mogelijk gemaakt. Tevens is het pand in het geldende bestemmingsplan voorzien van de aanduiding “karakteristiek”. De bestaande woning wordt gesplitst in twee wooneenheden. Voor dit initiatief wordt gebruik gemaakt van een wijzigingsbevoegdheid op grond van artikel 45.2 uit het vigerende bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied (voormalige gemeente Vlist)’.

Het ontwerpwijzigingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken hebben voor een periode van 6 weken (van 12 juni 2019 tot en met 23 juli 2019) ter inzage gelegen. Hiertegen zijn geen zienswijzen ingediend en het plan is ongewijzigd vastgesteld.

 

Beroep

Vanaf woensdag 25 september 2019 ligt het wijzigingsplan gedurende 6 weken ter inzage bij het Klantcontactcentrum het gemeentehuis, Dorpsplein 8 in Stolwijk. Om de stukken in te kunnen zien, kunt u via het klantcontactcentrum (tel. 14-0182) een afspraak maken met de behandelend ambtenaar.

Het vastgestelde wijzigingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken kunt u bekijken via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder het volgende planidentificatienummer (plan-ID): NL.IMRO.1931.BPW1911BG006-VG01.

Binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd is het instellen van beroep tegen het vaststellingsbesluit mogelijk voor:

  • 1.

    degene, die een zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan hebben ingediend en belanghebbende zijn;

  • 2.

    belanghebbenden, die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerpwijzigingsplan.

 

Het beroepschrift wordt ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tijdens de beroepstermijn kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van deze afdeling.

 

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt op de dag, die volgt op die na de afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij een verzoek tot het treffen van voorlopige voorziening is gedaan. In dat geval treden het besluit en het plan pas in werking nadat op dat verzoek is beslist. Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden. U kunt bij de griffie van de Raad van State hiernaar informeren.

Stolwijk, 24 september 2019.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard,

namens deze:

De heer O. Bovenkamp

Naar boven