KENNISGEVING OMGEVINGSVERGUNNING VOOR HET REALISEREN VAN EEN ZONNEPARK OP PERCELEN NABIJ DE EVERTKREEKWEG IN ROOSENDAAL

Logo Roosendaal

Omgevingsvergunning

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal heeft op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht besloten een omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteiten ‘Het bouwen van een bouwwerk’, ‘Het uitvoeren van werk of werkzaamheden’ en ‘Handelen in strijd met de regels van de Ruimtelijke Ordening’ ten behoeve van het realiseren van een zonnepark op percelen nabij de Evertkreekweg in Roosendaal, kadastraal bekend als gemeente Roosendaal en Nispen, sectie P, perceelnummers 1, 2, 3 en 4. De aanvraag is geregistreerd onder zaaknummer 2018WB0344.

Terinzagelegging

De verleende omgevingsvergunning met bijbehorende documenten en de verklaring van geen bedenkingen van de gemeenteraad liggen op grond van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van maandag 30 september 2019 gedurende zes weken ter inzage. De stukken zijn in te zien op het stadskantoor, Stadserf 1 te Roosendaal van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 12.00 uur en ‘s-middags op afspraak.

De stukken met IMRO-codering NL.IMRO.1674.1212ZONNEPARKEVERT-0301 zijn tevens digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Belanghebbenden kunnen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht beroep instellen. De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na de dag waarop het besluit is bekendgemaakt. Een beroepschrift dient te worden ingediend bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, sector bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda. Bij het instellen van beroep wordt griffierecht geheven. Meer informatie over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betalen wordt door de griffie van de rechtbank verstrekt.

Het beroepschrift moet zijn ondertekend en moet minstens bevatten:

a. de naam en het adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een aanduiding van het besluit waartegen het beroep zich richt; en

d. de gronden van het beroep (motivering).

Ook moet bij het beroepschrift een afschrift overleggen van het besluit, waartegen het zich richt, meegestuurd worden.

De Crisis- en herstelwet is van toepassing op dit besluit. Het betreft een project als bedoeld in categorie 1.1 van bijlage 1 van deze wet. Dit betekent onder meer dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Als het beroepschrift geen beroepsgronden bevat, is het beroep niet-ontvankelijk. Het is daardoor niet mogelijk om een zogenaamd “pro forma-beroepschrift” in te dienen (een beroep op nader in te dienen gronden). Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeldt in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Voorts kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank te Zeeland-West-Brabant (zie bovenstaand adres), worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Nadere informatie

Voor nadere informatie: Team Vergunningen, de heer M. van Leeuwen, telefoonnummer 140165, email: bouwen@roosendaal.nl, onder vermelding van ‘Omgevingsvergunning zonnepark Evertkreekweg in Roosendaal’ t.a.v. de heer M. van Leeuwen’ met vermelding van correspondentienummer 1108345.

 

Roosendaal, 27 september 2019

Naar boven